Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posao s ministricom Žalac

Dobit im porasla za 910.882 posto, vlasnik firme: Sve sam uložio u edukacije

Gabrijela Žalac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.07.2019.
u 18:36

Tvrtka Ampelos ima samo jednog zaposlenog, a u godini ranije imali su dobit od samo 800 kuna, no svejedno su dobili posao od Ministarstva

Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova sredinom lipnja 2018. godine raspisalo je natječaj za "cjelovito i funkcionalno programsko rješenje informacijskog sustava za strateško planiranje i upravljanje razvoja koje sadržava registar projekta", a na tom natječaju uvjete je zadovoljila samo jedna tvrtka.

Telegram je otkrio kako se radi o tvrtki koja ima samo jednog jedinog zaposlenika te je bila u blokadi.

Vrijednost nabave je procijenjena na 12 milijuna i 991 tisuću kuna plus PDV, a na natječaj se javila samo jedna zajednica ponuditelja koju su činile firme Ampelos i InfoDom. Ponudili su isporuku za 16.238.750 kuna s PDV-om, a ministarstvo je prihvatilo. Ampelos ima samo jednog zaposlenog, a u godini ranije imali su dobit od samo 800 kuna. Nemaju ni web stranicu, a bili su i 64 dana u blokadi.

Zanimljivo je kako je rok za isporuku od potpisivanja ugovora bio samo 30 dana, a informatički stručnjak Marko Rakar tvrdi kako je taj posao nemoguće obaviti u tom roku.

–  Oni imaju jednog zaposlenog, direktora i vlasnika. Na 13 milijuna kuna prihoda, oni su prijavili 8 i pol milijuna kuna dobiti. Dvije trećine ukupnog prometa im je dobit. Dakle, digli su oko milijun eura dobiti. Tražilo se rješenje koje je nepotrebno. Osim toga, tko može garantirati isporuku rješenja vrijednog 13 milijuna kuna u roku od mjesec dana? To nitko ne može. Pablo Escobar iz groba sa zavišću gleda na takav ugovor jer narko karteli nemaju takve margine dobiti – kaže Rakar za 24 sata.

Tvrtka Ampelos je nakon ovog natječaja procvjetala. Prihodi su im u odnosu na prošlu godinu narasli 4740 posto, a dobit čak 910 882 posto. Godinu prije natječaja završili su s 9800 kuna na računu, a nakon posla s Ministarstvom, prikupili su 10 milijuna i 200 tisuća kuna.

– Tvrtka Ampelos od 2012. radi slične softvere i imamo 50 implementacija u Republici Hrvatskoj. Kad se raspisao natječaj, vidjeli smo da imamo dobar dio potrebnih i traženih stvari te smo isporučili softver. Tim poslom se bavim 15 godina i imali smo dovoljno sličnih modula da smo mogli u suradnji s InfoDomom sve obaviti u mjesec dana. Ja nisam sebi isplatio skoro pa ništa. Završili smo tu godinu s 8 i pol milijuna kuna dobiti, a ja taj novac nisam podigao već sam ga iskoristio za edukaciju koja traje godinu dana – rekao je pak vlasnik Ampelosa Marko Jukić.

Komentara 53

PR
petar.rozman.9
19:07 17.07.2019.

Da je Hrvatska pravna država nebi nju Plenković smjenio niti bi sama otisla, odveli bi je.

DU
Deleted user
19:33 17.07.2019.

I onda kad sam ja rekao u prethodnom komentaru prenio ovu vijest i rekao da u Japanu ministar prometa daje ostavku ako vlak kasni minutu, a za ovakve stvari padaju glave, date mi žuti karton. Hrvatskoj ne treba demokracija. Hrvatskoj treba diktatura, koliko god okrutna bila. I da se plaćenički pamfleti kao što je VL zakonom zabrane.

CE
centurio
19:13 17.07.2019.

Jebote led sad znam odakle merzedes mamin kcer kupila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije