Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBIJEN ISTRAŽNI ZATVOR

Dobio samo mjere opreza, a ubio četiri psa, jednog psa živog zakopao te ubojstvom prijetio susjedima

Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/3
01.05.2018.
u 14:38

Umjesto istražnog zatvora, 63-godišnjaku je sutkinja odredila mjere opreza redovitog javljanja svakog drugog ponedjeljka u mjesecu nadležnoj  policijskoj postaji.

Ubio je svoja četiri psa i zakopao ih. Zakopao je i živog psa. I uz to je pijan prijetio ubojstvom susjedima... Sve to, kako se sumnja napravio je 63-godišnjak, koje tužiteljstvo sumnjiči za pet prijetnji.

Zbog toga su tražili da mu se odredi istražni zatvor, no sutkinja Županijskog suda u Velikoj  Gorici to je odbila. Umjesto istražnog zatvora, 63-godišnjaku je odredila mjere opreza redovitog javljanja svakog drugog ponedjeljka u mjesecu nadležnoj policijskoj postaji,  zabrane približavanja žrtvama na razdaljinu manju od sto metara i zabrane uspostavljanja izravne i neizravne veze sa žrtvama. Takva odluka suda nije zadovoljila ODO, koje se žalilo, tražeći da se odluka o mjerama opreza preinači u istražni zatvor.

O tom njihovom zahtjevu odlučivat će izvanraspravno vijeće. A cijela ta nevjerojatna priča počela je 25. travnja 2018. u jednom mjestu na području općine Pušća. Dan ranije  63-godišnjak  je u svom dvorištu usmrtio svoja četiri psa te ih je zakopao, a zakopao je i jednog živog psa. Potom je ubojstvom zaprijetio prvoj susjedi (48). Da će je ubiti prijetio joj je i dan kasnije, s tim da je pri tome mahao sjekirom.

Ubojstvom je 27. travnja prijetio i još dvjema osobama, kod kojih su odlukom Općine Pušća smještena još dva njegova psa. Taj  je put kod sebe imao nož, a bio je pijan.

Komentara 3

RI
rightside
14:46 01.05.2018.

ma opcenito, suci iz v,gorice su se vec pokazali kao nepristrani i posteni,,))))) posebno ona sutkinja,,)I)))))

Avatar maxist
maxist
09:13 02.05.2018.

Radi li komora i kontrolni mehanizmi suda išta ? Sulude presude povremeno dospiju u javnost ali glavnina ostaje zakopana u arhivama !?

MA
madox
22:46 01.05.2018.

đaba pisati ovdje kad se brišu pravi komentari i kad ovdje nikoga nije briga šta se opčenito misli. jadna je ta država di za prosvjed trebaš te iste jadnike zbog kojih i prosvjeduješ pitati za dozvolu???? takav paradox još nigdje nisam pročitao a kamoli doživio ,o u ovoj državi....hahahahahaha. jada. za ovakvo ponašanje prema životinjama kriva je crkva što vam je dala vrijednost da ste kao ljudi iznad svega i da vam je bitovanje smisleno...vidio sam svašta ali šta crkva od ovog svijeta je napravila to je zbilja ,,čudo,,u onom minus kontekstu. stići če pojedince ona druga vrsta pravde koje se svi boje a ne razumu ni shvataju je......brrrr. čak se i ježim same pomisli .ali tu je i uvjek je bila .pokucat če svima takvima na vrata ubrzo ne brinite se svi vi kojima je odvartno i pomisliti da ima takvih idiota koji misle da su te životinje radi njih tu .vjerovatno če i ovo izbrisati .pa eto ispraznio sam srdžbu i bijes na ovaj jad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije