Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO

Dobio četiri i pol godine zatvora jer je pijan usmrtio motociklista

Nesreća/Ilustracija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
13.11.2019.
u 16:00

Knežević se teretio da je 10. studenog 2017. u 20.15 sa 1,15 promila alkohola u krvi skrivio nesreću u kojoj je usmrtio Gorana Štefaneka

Darko Knežević (41) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na četiri i pol godine zatvora jer je skrivio prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom.

Osim toga, vijeće pod presjedanjem suca Zdravka Majerovića izreklo mu je i sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja svim kategorijama vozila u trajanju od pet godina, s tim da mu ta sigurnosna mjera počinje teći tek nakon što kaznu odsluži. Mora platiti i troškove sudskog postupka u iznosu od 8760 kuna.

Prema optužnici, Knežević se teretio da je 10. studenog 2017. u 20.15  sa 1,15 promila alkohola u krvi  skrivio nesreću u kojoj je usmrtio Gorana Štefaneka. Upravljao je Polom vinkovačkih oznaka te se kretao Ljubljanskom avenijom u smjeru istoka. Na križanju s Ulicom Milana Rešetara, Ulicom Svilkovići i Zagrebačkom avenijom, dok mu je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo, skrenulo je lijevo.

Nastavio se kretati Ulicom Milana Rešetara gdje je naletio na motocikl kojim je upravljao Štefanek. Za Štefanekov smjer kretanja na semaforu je bilo upaljeno zeleno svjetlo, a od siline udarca prebačen je preko prednjeg lijevog vrha osobnog vozila te je pao na tlo. Zadobio je teške i po život opasne ozljede, a od težine ozljeda preminuo je u 21.10 u KBC Sestara milosrdnica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije