Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
maksimalna kazna

Dobio 40 god. jer je starca drogirao pa živog zapalio zbog kartice

'26.09.2011., Koprivnica - Sudjenje Peri Lukicu na Zupanijskom sudu u Varazdinu, stalnoj ispostavi Koprivnica, koji se sumnjici da je sa Maricom Duvnjak omamio, opljackao i spalio zagrepcana Hrvoja Fi
'Marijan Susenj/PIXSELL'
06.03.2012.
u 18:18

Na bankomatima i u raznim trgovinama na zagrebačkom području potrošili su pokojnikovih 97.000 kn

Pero Lukić (34) osuđen je na maksimalnih 40 godina zatvora zbog sudjelovanja u okrutnom ubojstvu iz koristoljublja Hrvoja Filipovića (71) iz Zagreba, nepravomoćna je odluka sudskog vijeća kojem je predsjedala Melita Mioč-Felak, a potvrdio ju je Krešimir Kraljic, voditelj koprivničke stalne službe Županijskog suda u Varaždinu. Vijest o drakonskoj kazni zatekla je Perinog brata Josipa koji živi u Novakima Ravenskim, s kojim smo razgovarali u utorak odmah nakon izricanja presude.

– Nisam pratio suđenje, imam ozbiljnih privatnih problema. Nemam riječi ako je tome tako, no moja obitelj i ja nemamo ništa s time. Svatko postupa prema svojoj savjesti – teška srca izustio je Josip Lukić i još jednom izrazio sućut obitelji pokojnika.

Nakon višesatne rasprave u utorak, sudsko vijeće prihvatilo je gotovo sve dokaze tužiteljstva i Lukića proglasilo krivim. Lukić je s pokojnom nevjenčanom suprugom Maricom Duvnjak 31. siječnja prošle godine preko oglasa Filipovića namamio u unajmljeni stan. Tamo su ga omamili sedativima u piću i posjeli u njegov BMW. Lukić ga je potom odvezao u šumu Ravenščica na granici Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije. Iznio je Filipovića iz automobila, polio ga s nekoliko litara benzina i živog zapalio. Lukićevi otisci pronađeni su u kupaonici Filipovićeva stana, na prtljažniku automobila i na boci pića u BMW-u, dokazano je tijekom sudskog postupka. Nakon povratka u Zagreb, opljačkao je umirovljenikov stan i tjedan dana se s nevjenčanom suprugom koristio njegovim kreditnim i bankovnim karticama. Na bankomatima i u raznim trgovinama na zagrebačkom području potrošili su pokojnikovih 97.000 kuna, a ukradeni BMW Lukić je planirao prodati u BiH. Lukić je tijekom suđenja tvrdio kako nije kriv, ali dokazi mu nisu išli u prilog.

– Pero mi je jednom prilikom kazao da se Hrvoje zagrijao za Maricu kao riba za udicu i da je jako bogat. Rekao mi je da planira omamiti Hrvoja i dići mu novac s kartica. Rekao sam mu da to ne čini. Nakon nekoliko dana primijetio sam da Pero i Marica imaju novi laptop, mobitel, dva prstena – istaknuo je Lončarević, ubojičin prijatelj, za jednog od prošlih ročišta.

Marica Duvnjak preminula je lani, 27. srpnja, od karcinoma pluća u 34. godini pa je stoga optužnica u međuvremenu izmijenjena, odnosno postupak protiv nje je obustavljen.

Komentara 28

OB
-obrisani-
18:29 06.03.2012.

kaj i on ne umre od teške bolesti? ovu je sklepao karcinom. a što bi ovog trebalo spopasti da od muka umire?

PE
petrinjac
18:30 06.03.2012.

pa ovaj se idiot s pravom smije,boli ga briga što ide u zatvor jer tamo nebu imo brige s ničemu,niti recesijom,pdv-om,cjenom goriva,hrane,struje,ma on ide uživati a mi se budemo davili u g o v n ima

KO
Kemijska olovka
19:51 06.03.2012.

Dobro, zar stvarno nitko nije shvatio da je komentar od mar111 sarkazam?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije