Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKORAČILA NUŽNU OBRANU

Dobila šest godina: U obrani zadala partneru 29 uboda i zarezala ga još 47 puta

Županijski sud u Zagrebu
Sanjin Strukic/PIXSELL
31.10.2018.
u 15:14

Njih su dvoje bili u teškom pijanom stanju, a prije no što je ubila Pavlovića, on je nju vrijeđao i tukao te ju je u jednom trenutku bacio na pod gdje ju je nogom udario u lice

Božica Nišević (42) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđena na šest godina zatvora zbog ubojstva Dražena Pavlovića (53). Svog izvanbračnog supruga ubila je u prekoračenju nužne obrane, a sud joj je izrekao i mjeru obaveznog liječenja od alkohola. Prema optužnici, ubojstvo se dogodilo 28. prosinca 2017. a Pavlović je ubijen ubodima nožem jer ga je Božica Nišević, navodilo se u optužnici, ubola 29 puta po glavi i tijelu te ga je zarezala još 47 puta.

Njih su dvoje bili u teškom pijanom stanju, a prije no što je ubila Pavlovića, on je nju vrijeđao i tukao te ju je u jednom trenutku bacio na pod gdje ju je nogom udario u lice. Vukao ju je za kosu, a pokušavajući se obraniti od njegovih napada ona je uzela nož kojim ga je izbola. Nakon što je ubila Pavlovića sama je nazvala policiju. Tražila je da odmah dođu a tvrdila je i da je silovana.

Što se pak tiče Pavlovića on je bio pravomoćno osuđen zbog ratnog zločina jer je zlostavljao civile i ratne zarobljenike u Kerestincu 1991. i 1993. Bio je osuđen na tri godine zatvora, a Vrhovni mu je sud kaznu umanjio za godinu dana. Većinu izrečene kazne pokrio mu je pritvor a preostalih 20 dana dosuđene mu kazne je izdržao u proljeće 2017. S Božicom Nišević je imao burnu i nasilnu vezu pa je ona bila pritvorena i jer ga je 2016. pijana napala nožem. Taj je postupak na koncu obustavljen jer je on nije teretio a zbog njihovih obračuna često je intervenirala i policija. Oboje su uz to imali i problema s alkoholom.

Komentara 12

DU
Deleted user
17:24 31.10.2018.

Sprdačina i sramota od krivosuđa, mora da je joj je suđeno po istanbulskoj...

Avatar poljicanin
poljicanin
15:30 31.10.2018.

Uh,kako se je dobro "branila"...

TH
thu
15:22 31.10.2018.

Eto ri pravde, a sirotica se samo branila...29 puta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije