Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Do položaja promjenom člana Vijeća između dva natječaja

Imam 30 godina iskustva. Mirno spavam i savjest mi je čista, kaže nova ravnateljica vrtića Sisak Stari, Nataša Andučić
21. veljače 2014. u 10:55 4 komentara 2262 prikaza
Za mjesto ravnateljice vrtića Sisak Stari prvi natječaj je poništen
Foto: Nikola Čutuk/ PIXSELL

Jedno od nekoliko planiranih zapošljavanja u gradskom sustavu, vezanih uz vladajući HNS, obistinilo se. Naime, nakon poništenog i ponovljenog natječaja za ravnateljicu vrtića Sisak Stari izabrana je Nataša Andučić, šogorica dogradonačelnika i čelnika sisačkog HNS-a Vlade Andučića.

Politička smjena

Da je sisačkoj vlasti upravo ovaj izbor bio i te kako važan, s obzirom da su i drugi kandidati zadovoljavali uvjete, potvrđuje i iznenadna smjena članice Upravnog vijeća vrtića, HČSP-ove Marije Klarić između dva postupka. Podsjetimo, na sjednici u prosincu Andučićeva nije dobila potrebnu većinu u konkurenciji s tadašnjom v.d. ravnateljicom Jelenom Dadić. No, nakon toga mjesto neposlušne pravašice u Upravnom vijeću zauzela je SDP-ova Željka Desnica, koja je ovaj put s HNS-ovom predsjednicom Vijeća Nevenkom Matić i laburistkinjom Aidom Marenković glasovala za N. Andučić. Suzdržan je bio predstavnik roditelja, a protukandidatkinja Iva Šegović izuzela se iz glasovanja.

– Moja je smjena protuzakonita te je rezultat političkih ustupaka i pritisaka. Ta je odluka donesena samo zato što nisam htjela podržati kandidata SDP-a i HNS-a. O smjeni me nitko nije obavijestio ni pismeno ni usmeno. Jasno je da HSP s kojim smo išli na izbore ni sam ne zna bi li se svrstao lijevo ili desno pa i oni stoje iza ove odluke. Također, natječaj je bio poništen unatoč tome što je troje od petero članova podržalo Jelenu Dadić, a pod izgovorom da je ona bila prisutna u sobi za vrijeme glasovanja. No, jasno je o čemu se zapravo radi, kaže Marija Klarić. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček pak ističe kako je Klarićeva sama tražila odlazak iz Upravnog vijeća tijekom sjednice. O položaju šogorice svoga zamjenika kaže da vjeruje kako je Upravo vijeće izabralo najboljeg kandidata.

– Imam iskustva i smatram da svojim radom mogu doprinijeti dobrobiti djece. Na natječaj bih se javila sve i da mi je šogor pekar. Savjest mi je čista i mirno spavam- kazala nam je odgojiteljica Nataša Andučić koja u vrtiću radi tri desetljeća, a autorica je i uspješnih interaktivnih didaktičkih slikovnica za djecu. Dogradonačelnik Vlado Andučić još ranije kazao je da nema ništa sporno u zapošljavanjima ukoliko su u skladu s uvjetima natječaja.

Burno i u Sisku Novom

Istovremeno, za ravnateljicu vrtića Siska Novog odlukom svih članova Upravnog vijeća izabrana je dosadašnja vršiteljica dužnosti, Mira Krnjajić. Kako doznajemo, i taj bi natječaj mogao biti poništen, jer navodno nije poštivana procedura u smislu javnog razmatranja pristiglih molba te razgovora s kandidatima.

– Začuđena sam načinom izbora. Zanima me koje su se reference poštivale, koji su bili kriteriji i je li procedura išla po zakonu. Riječ je o važnoj odluci koja se ne bi smjela donositi nasumice- u pitanje je dovela protukandidatkinja, HSS-ova Ljubica Ivšić.

Branimir Bunjac
Već šest mjeseci ima novi dom
Bivši saborski zastupnik otišao u Irsku: Tko se malo potrudi, brzo dođe na 2500, 3000 eura plaće
Preduvjet za ostvarivanje koncepta pametnog grada
  • 1995josip:

    Mesić je bio u svatovima kod županice i blizak je županici ! Mesićev sponzor i kum posrnuli tajkun Žužić koji je trenutno u zatvoru zbog niza kriminala ! Žužić je prije dvije godine kupio županijsku firmu Ceste Sisak i to ... prikaži još!isak i to pod nekim mutnim okolnostima , koje nadam se budu DORH I USKOK riješili na zadovoljstvo radnika Cesta Sisak . Dok je pokojni Brodarac bio župan radnici Cesta Sisak su imali do 7000 kuna osobni dohodak a sada imaju oko 2500 kuna i još im žele smanjiti 50% ! Dali je to bila uspješna privatizacija u režiji bogate županice ing . prometa vodeni smjer a diploma malo ?? Marine Lovrić Merzel ??????? Ako nas građane Siska ne uništi poplava budu ovi nesposobni i bahati sdp političari ...

  • baniček:

    koji natječaj za zapošljavanje u javnim i državnim poduzećima u zadnjih 20 godina je bio pošten? NI JEDAN. I u ovom slučaju je sve po zakonu koliko i nabava silnih automobila za potrebe Vlade RH.

  • sadmeimasadmenema:

    Najveći zlotvori grada Siska su sisački šef DORHA koji je u dosluhu sa lokalnim i regionalčnim kriminalcima i zataškava rezultate policijskih očevida te Sud u Sisku koji razvalači predmete i pušta lopine u zastaru. Dokaz tome je sve veći broj ... prikaži još!ći broj predmeta koji se izuzima iz njihove nadležnosti i predaje drugim sudovima u RH. Država treba uhapsiti državnog tužioca u Sisku i predsjednika suda! To su korumpirane lopine a ne nosioci jednog od stupova vlasti.