Naslovnica Vijesti Hrvatska

Do kraja tjedna sud odlučuje o Pripuzu, Laci i Markusu

Očekuje se da će do sredine ovog tjedna svoje žalbe na određivanje istražnog zatvora sudu predati i branitelji Milana Bandića te ostalih 11 pritvorenih osumnjičenika...
28. listopada 2014. u 06:30 0 komentara 514 prikaza
Petar Pripuz
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

USKOK je jučer sudu predao svoju žalbu na prihvaćene jamčevine Petra Pripuza, Mira Lace i Ivana Markusa, osumnjičenima u aferi Agram. Očekuje se da će do sredine ovog tjedna svoje žalbe na određivanje istražnog zatvora sudu predati i branitelji Milana Bandića te ostalih 11 pritvorenih osumnjičenika.

Kada sve žalbe budu zaprimljene na sudu, održat će se sjednica izvanraspravnog vijeća koje će o njima odlučivati, a očekuje se da bi to moglo biti krajem tjedna. Potvrdi li izvanraspravno vijeće već prije prihvaćene jamčevine, trojka koja ih je ponudila na slobodu će izaći čim novac kojim jamči položi na račun suda. U Pripuzovu slučaju riječ je o iznosu od 7,8 milijuna kuna, dok su Laco i Markus ponudili po 100.000 kuna.

Nešto manju jamčevinu, od 75.000 kuna, ponudio je i Filip Čulo, a ovih dana moglo se čuti da o nuđenju jamčevine razmišlja i pritvoreni šef Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić. U njegovu slučaju bila bi riječ o iznosu od 2,4 milijuna kuna.

Što se tiče zagrebačkog gradonačelnika Bandića, zasad je teško reći hoće li se i on odlučiti na ponudu jamčevine te, ako tako odluči, o kolikom će iznosu biti riječ.

>>Bandiću bliski tvrde: Ma kakve umjetnine, to su plakete jedva vrijedne 500 kuna

>>U cirkusu oko uhićenja Bandića i Kikaša u prvom planu romantična ljubav

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.