Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AGRAM

Bandiću bliski tvrde: Ma kakve umjetnine, to su plakete jedva vrijedne 500 kuna

Milan Bandić s istražiteljima PNUSKOK-a izlazi iz zgrade Poglavarstva
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/2
25.10.2014.
u 22:31

Inače, pretrage kod njega i Slobodana Ljubičića rađene su i nakon što im je u utorak određen istražni zatvor

Sve što su istražitelji proteklih dana našli u pretragama kuća, vikendica, vozila i poslovnih prostora gradonačelnika Milana Bandića i ostalih osumnjičenika u aferi Agram izuzeto je te čeka da bude popisano i vještačeno.

O kakvim se predmetima točno radi, iz službenih se izvora ne može doznati, no mediji, pozivajući se na neslužbene izvore, navode da su istražitelji pretragom Bandićeve vikendice u okolici Samobora razotkrili i njegovu zbirku od stotinjak umjetnina.

Iz krugova bliskih Bandiću tvrde pak da nije riječ ni o kakvim umjetninama, već o plaketama i zahvalnicama koje su uokvirene visjele po zidovima te da vrijednost svega nađenog ne prelazi više od petstotinjak kuna. Što je od te dvije oprečne informacije istina, a što nije, zasad je teško reći, no sigurno je da će sve izuzeto iz vikendice biti upisano među dokaze. Ako je riječ o umjetninama, one će biti vještačene kako bi im se ustanovila stvarna vrijednost, a u tom slučaju istražitelje bi moglo zanimati i kako ih je Bandić stekao, odnosno je li ih kupovao ili dobivao na poklon.

Inače, pretrage kod njega i Slobodana Ljubičića rađene su i nakon što im je u utorak određen istražni zatvor, a iz istražiteljskih krugova moglo se čuti da je riječ o dijelu posla koji nisu stigli obaviti pri uhićenju.

U međuvremenu Bandić i ostali proživljavaju svoje prve pritvorske dane u iščekivanju odluke izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda koje će idući tjedan odlučivati o žalbama na pritvor te ponuđenim jamčevinama. Ako jamčevina za Petra Pripuza bude prihvaćena, nije nerealno očekivati da u nekom trenutku i Bandić ponudi jamčevinu za obranu sa slobode, a kolika bi suma u njegovu slučaju bila dostatna, za sada je teško nagađati. 

>> Pretražena Bandićeva vikendica: 'Ništa spektakularno nije pronađeno'  

>> Bandić može van za pet mjeseci uz zabranu da radi kao gradonačelnik?

Što mislite da je policija našla u Bandićevoj vikendici?

Komentara 95

KO
kontrasdpa
23:07 25.10.2014.

i čemo sad vjerovati? prije tri dana objavito da je nađeno 300 000 kuna i umjetnine. danas na 24 sata piše da je nađeno 40 000 kuna i da posjeduje vrhunsko vino u vrijednosti od 140 000 kuna. ako nematee informacije šta je nađeno, šta posjeduje onda nemojte nagađati. kakve korist od takvi nagađanja imaju čitatelji. postali ste ko političari, lupate u prazno. lažete narod.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:09 25.10.2014.

A biće da i bombonjera ulazi pod umjetninu ako ju uokviriš i zakačiš na zid, barem je tako bilo 45-te, očito je da se povjest ne samo gomila nego i ponavlja.....

ĆA
ćaćaća
22:52 25.10.2014.

dok nije izašao iz sdp.a bio je poštenjačina :)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije