Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jan De Jong
Povratak na članak

Do 2035. godine od kuće će raditi milijarda ljudi, a digitalni nomadi velika su šansa za Hrvatsku

Nizozemac Jan De Jong u Hrvatskoj živi 14 godina, ekspert je za online marketing

Komentari 7

DU
Deleted user
07:26 13.05.2020.

Da živa istina,hvala bogu da sam se pokrenuo u tom smjeru.

VL
Avatar dzambo
dzambo
01:32 13.05.2020.

Nece biti bitno koliko ce ih ''gdje raditi'' nego ZA koliko love mjesecno ce vecina raditi....

VL
Avatar NancyAD91
NancyAD91
23:32 12.05.2020.

ww︆︅​w​​︆︅.​​ki​s︆︅​s​t​o​k​.​c​o︆︅​m

VL
SI
sisavac
07:55 13.05.2020.

je, istina, puno poslova se bude obavljalo od kuće. eto, recimo, radnik u tvornici piletine bude si doma nosio kokoši i čerupao ih u dnevnom boravku. radnik u tvornici mineralnih gnojiva bude doma što točno radio? pakirao gnoj u vreće?! radnik u poljoprivrednom kombinatu bude valjda doma kukuruz komušao, ili mljeo žito... doktori budu doma radili, medicinske sestre isto. a? učitelji? e pa ono mogu od kuće sve raditi, sjediti će pred ekranom i 'učiti' djecu! djeca će pak morati imati doma nekog tko će im to sve držati pod kontrolom, pa će država plaćati i kužnu pomoćnicu ili jednog roditelja! time izbjegavamo socijalni kontakt i širenje bolesti... radnici šumarije će doma piliti drva... službenici se od kuće raditi, sve ide preko maila, šefa neće vidjeti uživo mjesecima... spremačice u hotelu će isto raditi od kuće, spremiti svoj krevet i dobiti za to plaću.. trgovačkih centara više neće biti, jer će se sve naručivati, roboti pakirati, roboti voziti, ljude nitko ne treba, osim kao kupce, a gdje će si oni zaraditi novac za te 'proizvode i usluge'? roboti će nas zamijeniti u proizvodnji. mi ćemo živjeti samo od famoznih usluga, e-ovo, e-ono, to je budućnost. jedni drugima utrampiti 'uslugu'! važnije je razviti aplikaciju za naručivanje hrane nego hranu proizvesti, zarada je u usluzi, ne u proizvodu! takva filozofija nas i dovodi do krize koja će nas uništiti. i gdje ste vi našli hrvatsku šansu za digitalne nomade?! aha, iznajmiti ćemo apartmane nizozemcima za online posao?!

VL
Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
00:19 13.05.2020.

Dotad ce biti zamjenjen porez(doprinos) na opcekorisne funkcije šuma sa porezom na opcekorisno nomadsko internetsko djelovanje , kad cijeli svijet dobije 5G ,call centri i druge IT usluge ce obavljat Africki ili Bangladeski strucnjaci u kolibi za 100 € mjesecno ,videovezom ce kontrolirat robote i vozit kamione po razvijenim zemljama (od parkinga do autoputa )

VL
LE
LeonM
23:35 12.05.2020.

Ma tad više ljudi neće raditi. Roboti će raditi

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.