Naslovnica Vijesti Hrvatska

Do 2020. u Slavoniju ‘ubaciti’ 2,5 milijardi eura

Slavonija je bila godinama zanemarena. U Vukovarsko-srijemskoj županiji treba zaustaviti iseljavanje stanovništva, rekla je Žalac
05. studenoga 2016. u 07:45 4 komentara 576 prikaza
Gabrijela Žalac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU u Vladi RH Gabrijela Žalac najavila je za jučerašnjeg posjeta Vukovaru kako se kroz natječaje EU do 2020. godine u projekte pet slavonskih županija namjerava ubaciti 2,5 milijardi eura.

Rekla je kako je “Projekt Slavonija” najavljen i u predizbornoj kampanji te podsjetila i na “Pravilo +3” koje kaže da svi ti projekti moraju biti ugovoreni do 2023. godine. Govoreći o svom ministarstvu, zahvalila je i svome prethodniku Tomislavu Tolušiću na, kako je rekla, kvalitetno odrađenom poslu.

– On je u deset mjeseci pokrenuo inicijative, ubrzao procedure te objavio natječaje koji su niz godina čekali. Ima još dosta prostora za poboljšanje u sustavu upravljanja i kontrole fondova EU. Bez kvalitetno pripremljenih projekata i kvalitetno pripremljene dokumentacije nema apsorpcije novca.

Privatizacija, uz rat, uništila je slavonsku industriju, a uvozni lobi poljoprivredu PROPADANJE SLAVONIJE Od zlatne ravnice ostala je napuštena livada sabor Branimir Bradarić Političari ne misle o svojoj djeci u Irskoj ili Njemačkoj 03.07.2016., Djakovo - Svecana povorka sudionika jubilarnih 50. Djakovackih vezova.  Festival Djakovacki vezovi je osnovan 1967. prigodom medjunarodne godine turizma. Festival traje 2 tjedna, te obicno zavrsava prvog vikenda u srpnju kada se odrzava glavn Nekad gazde, danas nadničari U čemu saborski zastupnici iz Slavonije vide spas za regiju koja je nekad bila najbogatija

Upravo stoga inzistirat ćemo na informiranju i obrazovanju krajnjih korisnika, na vrijeme pripremiti natječaje. Grešaka u provjeri i provedbi projekata ne smije biti – rekla je Žalac. Podsjetila je i da je u tekućoj godini Hrvatska iz fondova EU povukla 6 milijardi kuna i da je to značajan pomak u odnosu na ranije godine.

Prema riječima Žalac, do kraja tekuće godine bit će ugovoreno dodatnih milijardu kuna za projekte kulturne baštine, bolnica, dnevnih kirurgija i domova zdravlja, ali i da će uskoro biti objavljen i natječaj za projekte obnovljivih izvora energije.

– Slavonija je bila godinama zanemarena. U Vukovarsko-srijemskoj županiji prvenstveno treba zaustaviti iseljavanje stanovništva jer, ako ljudi na ovim prostorima ne ostanu živjeti, ne znam za koga ćemo sve te projekte realizirati i graditi potencijalnu infrastrukturu – rekla je Žalac.     

>> „Slavonija može biti šampion i to ćemo dokazati“

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • bitcebolje:

    Točniji naslov - Do 2020. će trećinu mladih 'izbacit'

  • posavina1954:

    Ubacili ste vi Slavoniji sad ubacujte nekom drugom,mrtvog se ne budi.

  • marijaqwer:

    Jos jedno prazno obecanje. Nisu potrebna nikakva infrastruktura ulaganja u Slavoniji dok vlada opca nezaposlenost. Kada vlada bude govorila o konkretnim potezima koji su u tijeku , onda se moze reci da se nesto radi, a ova prica da ce ... prikaži još! nesto biti 2020 ili poslje je " cekaj magarce dok trava naraste ".