Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.01.2015. u 14:00

Vrijeme je da se prizna pogreška i oživi mrtvac – Dnevnik 3 pravi je termin i prilika HTV-u da iskoristi resurse

Nova TV opet je pokazala zašto je njezin dnevnik najgledaniji. U danu kad nije bilo teško zaključiti da je novi grčki premijer Alexis Tsipras vijest kojom se otvara dnevnik, Nova je odmah nakon tog očitog izbora bez sekunde lutanja pokazala uredničku snagu. Dvojac Miholjec-Kopljar najavio je niz udarnih priloga: o podizanju optužnice protiv Željka Sačića u slučaju Grubori, o uhićenju prvog džihadiste u Hrvatskoj, o znakovitom preokretu u rejtingu političkih stranaka i o zahtjevu Kolinde Grabar-Kitarović da se inauguracija održi ranije – jer bez obzira na povod zahtjevu, nova je predsjednica vruća vijest. Sve zajedno dovoljan razlog gledatelju da ne poseže za daljinskim upravljačem.

A onda je Nova krenula u razradu. Dok je Andrija Jarak pred Remetincem govorio o "opasnim ljudima s opasnom ideologijom" koji vrbuju mladiće i djevojke za rat u Siriji, RTL se na istoj poziciji bavio referendumom u Pločama – ipak lokalnom pričom. Dok je Mislav Bago komentirao nevjerojatni rast rejtinga Živog zida, RTL je plasirao još nevjerojatniju priču – o spasu jedne hrvatske tvrtke, ali i previše požurio s rukometom. Jest da ima prijenos, ali naši su rukometaši jučer, nakon traume s Brazilom, ipak samo ispijali kavicu pod katarskim suncem. A baš kad počinje HTV-ov Dnevnik 2, na Novoj su tempirali vijest o Kolindi pa pred kamere 'priveli' i Sačića na razgovor o optužnici.

Dnevnik Nove TV dobiva u prvim minutama, a posljednji gol zabija još dok konkurencija nije došla do daha. Možda je vrijeme da se prizna pogreška i oživi mrtvac – Dnevnik 3 pravi je termin i prilika HTV-u da iskoristi resurse.  

PLUS  

I HTV4 i Nova donijeli su izvještaj iz Ekonomske škole u Šibeniku gdje učenici i dalje ne mogu na nastavu. Od takve se teme ne odustaje dok se ne nađe rješenje.  

MINUS  

Izvještavajući o rejtingu stranaka Mislav Bago nije naveo uključuju li rezultati istraživanja vrijeme nakon odluke o fiksiranju tečaja franka, a to bi moglo biti bitno.

Komentara 3

MA
Manolo46
17:58 27.01.2015.

Udarni prilog u dnevniku NOVE-t v uvijek ide u 19 sati i 29 minuta. Naravno, to je zato da uzmu primat HTV-u. Zbog toga ja uvijek gledam dnevnik NOVE-tv do 19:29, a nakon toga prebacim na lokalnu televiziju i gledam lokalne vijesti. Okrenuo bih ja na HTv kad bi tamo bilo bar pola Hrvata, a ovako kako je tamo 90% Srba i jugoslavena to mi se ne da gledati jer sam protiv takvih istih ratovao i pet godina mi ih je bilo preko glave, ne moram ih još gledati svaku večer na televiziji.

Avatar comparator
comparator
18:38 27.01.2015.

"Oćaran"sam svim minutama paće čak i sekundama HRT-ovog Dnevnika ,a tek drugaricama i drugovima s svojim predivnim komentariman,naglascima i naravoučenijima ! Ajde baci pismu !

Avatar Ilija Cvorovic
Ilija Cvorovic
07:17 28.01.2015.

Dnevnik Nove TV odbija u prvim minutama kao i prilozi njihovih lokalnih novinara. Jedine svjetle točke te informativne emisije su Ivana Petrović i Andrija Jarak. Studio 4 na HRT 4 je za mene najbolja informativna emisija i po izboru tema i po izboru gostiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije