Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Đuro Sessa:

'Redatelju filma Gazda trebat će novac za sudske troškove'

Đuro Sessa
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
19.01.2018.
u 20:14

“Najbolji dokaz Juričanove bolesne fiksiranosti je plan da putuje u Perth gdje sam po njemu bio tri godine s N. Juricom”, kaže Sessa

U intervjuu za Večernji list autor dokumentarca “Gazda” Dario Juričan iznio je opaske i na račun Đure Sesse, kojeg se dotiče i film, pa smo od čelnika sudbene vlasti tražili komentar.

Podsjećamo, na pitanje što ga je najviše sablaznilo, Juričan je rekao: “Sudac Đuro Sessa znao je za ilegalne posjete u zatvoru Remetinec koje je Miroslav Kutle dobivao dok je bio pritvoren zbog afere Tisak. Gledajte ga danas, Sessa je postao predsjednik Vrhovnog suda”. Na upit bi li predsjednicu države trebao zanimati film jer se “razotkriva lik i djelo šefa Vrhovnog suda”, uzvratio je da predsjednica “očito zna odabrati odličnike”. Na kraju najavljuje da u veljači ide u Perth u kojem je Sessa “nekoliko godina proveo u hrvatskoj ambasadi s poznatim kockarom Nevenom Juricom, tadašnjim veleposlanikom RH” uz zaključak da Sessa “može biti sočna priča”.

– Pročitao sam razgovor s g. Juričanom. Riječ je o klasičnom kontinuiranom zlostavljanju i ponavljanju lažnih teza koje bi valjda vremenom trebale postati istinite. Naime, g. Juričan zna kakvo je stanje stvari jer je i od mene pisanim putem obaviješten o okolnostima posjeta u pritvor. Ponavljam, gospodin Kutle nije ni u čemu bio privilegiran. Jednak postupak bio je primjenjivan na sve pritvorenike.

Promocija nastavka 'Gazde' privukla je političare, pogledajte tko je sve došao:

Đuro Sessa
1/22

Dakle, dozvole za posjete davali su ili sudac ili predsjednik odjela. Predsjednik suda nikada. Dovođenje mene u kontekst poslovnih pothvata gospodina Kutle lažno je i besmisleno, ali očito vješto plasirano. Ta i sve druge klevete gospodina Juričana iskonstruirane su i jedina im je svrha oblatiti me, privući pažnju i dobiti novac – ustvrdio je Sessa.

Što se Pertha i Jurice tiče, kaže:

– Najbolji dokaz njegove bolesne fiksiranosti je plan da putuje u Perth gdje sam po njemu bio tri godine s Nevenom Juricom. Da je barem pogledao kartu Australije, vidio bi da je Canberra, u kojoj je veleposlanstvo, 3,5 tisuća kilometara udaljena od Pertha. Na stranu da smo se kroz te tri godine vidjeli od dva do tri puta – rekao je Sessa te zamolio Juričanove podupiratelje koji imaju navedenu misiju: “Neka mu svakako i dalje novčano pomažu jer će mu novac trebati za sudske troškove”. Na pitanje hoće li on ili njemu netko blizak pogledati film, rekao je da će ga možda i pogledati, “ali ne mogu nikoga od prijatelja ni moliti da ga pogleda”.

Komentara 4

I1
ing-12345
06:56 20.01.2018.

Đuro Sessa bio je predsjednik Zagrebačkog suda kada je u njegovoj gruntovnici otkrivena najveća korupcijska afera i umjesto da je bio zbog nesavjesnog upravljanja sa tim sudom udaljen doživotno iz pravosuđa on je nagrađen i postao predsjednik Vrhovnog suda. T

IZ
izaosamgora
21:14 19.01.2018.

Prijetnja?

WO
woodoobook
16:19 21.01.2018.

predsjednik vrhovnog suda prijeti sudskim troškovima redatelju filma koji se usudio istraživati ... znači, presuda je već napisana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije