Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVILA SE IZ SPLITA

Djevojka snimila video upozorenja za turiste: 'Pazite se u Hrvatskoj, pravila su se promijenila!'

Kazna u Splitu
Foto: TikTok/Screenshot
16.07.2023.
u 10:27

Najčešće viđena riječ u komentarima je "napokon", a protivnika novog Zakona, barem ispod ovog videa, ipak nema

Već godinama Splićani pokušavaju barem malo zauzdati mlade turiste koji antičke puteve drugog najvećeg hrvatskog grada nerijetko tretiraju kao veliki parti na otvorenom. Snimljeni su kako se olakšavaju po kamenim ulicama, povraćaju po Dioklecijanovoj palači te nerijetko spavaju ljudima pred vratima, a sve to prati i znatna količina buke i nereda.

Ove godine, kako bi doskočili problemu, u Splitu su zabranili određene aktivnosti poput pijenja alkohola i šetanja palačom u kupaćem kostimu, a postavili su i simpatične plakate koji turiste upozoravaju da se nalaze u domu rimskog cara te bi ga tako trebali i tretirati jer će u suprotnom dobiti kaznu.

Da se gradska uprava nije šalila na teži je način doznala mlada turistica koja je novost u Splitu odlučila podijeliti na TikToku kao 'upozorenje posjetiteljima Hrvatske'.

U videu koji se dijeli društvenim mrežama, djevojka se hladi uplatnicom i kaznom dok govori "kako je ovdje vruće". Muškarac koji se nalazi izvan kadra potom ju je upitao što to drži u ruci, na što je odgovorila da se radi o kazni.

@splitboatparty Read it n weep #fyp #foryou #split #croatia #boatparty #europesummer ♬ original sound - Split Boat Party

"Oh, ova stvar? To je samo kazna od 150 eura za pijenje na ulici u Hrvatskoj. Pazite se ljudi, pravila su se promijenila!" rekla je djevojka dok je snimatelj približavao kameru papirima.

Najčešće viđena riječ u komentarima je "napokon", a protivnika novog Zakona, barem ispod ovog videa, ipak nema. Iako će neki na vlastitom džepu naučiti lekciju, čini se kako i domaći i strani podržavaju odluku da se noćni život Splita malo umiri. 

Ključne riječi

Komentara 10

OB
Oblacni
15:34 16.07.2023.

Gradskoj upravi j iznajmljivacima apartmana bi bilo najdraze da turisti posalju novac bez da uopce dodju, bio bi potpuni mir, svi svi bili sretni, jedino turisti ne bi, ali nebitno, oni su ionako nebitni, bitan je samo njihov novac!

Avatar Darijus
Darijus
16:38 16.07.2023.

150 eura za pijenje iliti konzumaciju alkohola na ulici!!!!!!! Ali ok! Nego, odnosi se to samo na Split i jadransku obalu ili na mali milion mesta po ostatku Hrvatske, pred dučanima, gdi se ne tak rijetko cugaju pive i svi ostali maligani i to često u masovnom broju. Ili prostori pre dučanima nisu ulica?

XM
Xman
15:53 16.07.2023.

Naravno nekog reda mora biti ali zakon nije dobar ,ljudi su dosli da se odmore i da se opuste .Sta ce jadan kad mora da se olaksa a nema gdje,zato su trebali postaviti javne WC narawno da se nenaplacuju aa naplacivati komunalije svakom prijavljenom turisti pa zaposliti sezonce neka ciste .Sto neko hoda u kupacem pa u cemu je tu problem.WC u Hrvatskoj su katastrofa,naplacuju se am su prljavi uci u njih se nemoze od smrada.Pitam se dali je ministar turizma malo prosao po svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije