Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEGLA HAMASOVCIMA

Djevojka s fotografije koja je obišla svijet: 'Ponekad se osjećam krivom što sam preživjela'

Aftermath of an attack on the Nova Festival by Hamas gunmen from Gaza near Israel's border with the Gaza Strip, in southern Israel
Foto: AMIR COHEN/REUTERS
1/4
07.12.2023.
u 22:09

Riječ je o fotografiji koja prikazuje mladu ženu u bijegu od Hamasovih napadača spašavajući svoj život te je na njezinom licu vidljiv strah jer su Hamasovi napadači na festivalu ubili najmanje 340 ljudi, a njih 40 uzeli su kao taoce.

"Dama u crvenom" obišla je svijet na fotografiji terorističkog napada na festivalu Nova koja otkriva zapanjujuću priču o njezinom preživljavanju, gledanju ubijenih prijatelja i kako je njezina kći 'predvidjela opasnost'. Ta fotografija postala je viralna i bila je jedna od najjezivijih ikonskih fotografija masakra 7. listopada.

Riječ je o fotografiji koja prikazuje mladu ženu u bijegu od Hamasovih napadača spašavajući svoj život te je na njezinom licu vidljiv strah jer su Hamasovi napadači na festivalu ubili najmanje 340 ljudi, a njih 40 uzeli su kao taoce. Posljednji put kad je viđena, nosila je crveni šal preko ramena, a bila je okružena desecima drugih prestravljenih posjetitelja festivala koji su mahnito trčali pustinjom tražeći sigurnost, prije nego što su se popeli na stražnji dio automobila. Tjednima se svijet pita je li uspjela, je li živa ili mrtva. Nakon dva mjeseca od početka rata u Izraelu, pronašao ju je MailOnline. Riječ je o Vladi Popov, 25-godišnjoj ženi iz Ukrajine te majci jednog djeteta, piše Daily Mail. "Čudno je što nisam htjela ići na festival. To je bila stvar u zadnji čas", rekla je nakon što je na tom festivalu došlo do terorističkog napada.

POVEZANI ČLANCI:

Radi kao organizatorica vjenčanja i od početka rata živi u strahu. Kazala je da se ponekad osjeća loše jer je ona preživjela, a drugi nisu te nadodala da stalno razmišlja o taocima. "Ponekad se osjećam krivom što sam preživjela, a drugi nisu uspjeli i ono što se meni dogodilo trajalo je možda samo 18 sati, ali za mnoge bol još uvijek traje i razmišljam o taocima koji su još uvijek u Gazi. Ne smijemo ih zaboraviti", rekla je. Prošlog mjeseca lokalna umjetnica Karen Missk predstavila je sliku koja je uhvatila trenutak bijega te sliku nazvala "Feniks".

 

 

VIDEO: Prekid primirja u Gazi, Izrael nastavio s napadima

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije