Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poskliznula se

Djevojka na Plitvicama pala u ponor dubok 30 metara, izvan je životne opasnosti

Plitvička jezera
Foto: Borna Filić/PIXSELL
07.08.2018.
u 17:04

Francuska državljanka (23) je u 11.30 sat tijekom razgledavanja izišla izvan ograđenog dijela vidikovca kod jezera Okrugljak

Francuska državljanka (23), koja je u ponedjeljak pala u ponor u Nacionalnom parku Plitvička jezera i teško se ozlijedila izvan je životne opasnosti, doznaje se u utorak iz riječke bolnice.

Liječnik Kazimir Juričić iz Jedinice intenzivnog liječenja u Kliničkom bolničkom centru Rijeka izjavio je da je 23-godišnja Francuskinja u ponedjeljak primljena u bolnicu te da je pri padu s visine zadobila višestruke prijelome vratne, grudne i lumbalne kralješnice te prijelom desne natkoljenice.

Operacijom je saniran prijelom desne natkoljenice, a prijelomi kralješnice liječe se konzervativno, rekao je. Dodao je da je da je djevojka izvan životne opasnosti, opće stanje joj je relativno dobro i postupno se oporavlja.

Mlada Francuskinja je u ponedjeljak oko 11 sati tijekom obilaska u Nacionalnom parku Plitvička jezera izišla izvan ograđenog dijela vidikovca Okrugljak, izgubila ravnotežu i pala u ponor dubine 30 do 40 metara, nakon čega je kolima hitne pomoći prvo prebačena u Gosipć i zatim helikopterom u riječku bolnicu.

Komentara 24

VK
VKSS
13:36 07.08.2018.

Selfie je trebalo napraviti a ograda je tu bila bezveze..zao mi je sto se desilo ali ne razumijem te ljude ugrozavati zivot radi gluposti.

DU
Deleted user
14:22 07.08.2018.

Previše je tragedija mladih ljudi na Plitvicama. Mladi iz gradova željni "avanture"( to nisu avanture to je samopotvrđivanje, koje nemogu u gradovima ostvariti) ali potpuni nepoznavatelji prirode griješe. No na onima koji znaju opasnosti prirode je da ih upozore. Nijeje dovoljno napisati nesmije se skretati izvan obilježenih putova, rijetki to pročitaju. Na ulazu u park treba pustiti glasovnu poruku , primjerice" i kod opasnijih mjesta također. Za selfije uredite prostor da ti srce stane, zarađujete puno no jedan život više vrijedi nego bilo koji novac, kažnjavajteprijestupnike postavite bezžične kamere, bolje da vas živi mrze nego umiru sretni, razmislite.

AH
ahaskoro
14:18 07.08.2018.

zao mi je cure, mislim da bi trebalo postsvit table: kazna od 1000 eura za selfije van zastitne ograde i problem rijesen...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije