Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuđena na uvjetnu kaznu

Djevojka (19) na cesti pronašla hrpu lažnih novčanica kuna, pa njima kupovala hranu i odjeću

Ilustracija kućne štednje papirnatog novca
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
16.03.2023.
u 23:26

Djevojka (19) iz Podravine završila je na sudu nakon što je na cesti pronašla desetke krivotvorenih novčanica od 100 i 200 kuna. Novčanice je podijelila rodbini i trošila ih na hranu i odjeću. Tijekom istrage branila se kako nije znala da su novčanice krivotvorene, te je osuđena na uvjetnu kaznu zatvora, a optužnicu je protiv nje podiglo Općinsko državno odvjetništvo.

Kako stoji u presudi 19-godišnja djevojka dio je novca dala mami, teti i sestri, a dio je zadržala za sebe. Na sudu je rekla da je novčanice vidjela kod jednog dvorišta u Pitomači, a s njom ga je pokupila njezina teta. Nakon toga su ga podijelile i svaka je dobila oko 1200 krivotvorenih kuna, a sve u apoenima od 100 i 200. Djevojka je majci dala 100 kuna, a ova je tim novcem otišla platiti dug za jaja. 

Sestra je novčanicom od 100 kuna pokušala kupiti robu u trgovini Stela u Kladarama, ali prodavačica je uočila da je novac krivotvoren. Teta je na sudu potvrdila priču nećakinje, te isto izjavila da su novac zajedno pokupile. Navodno je Njezina sestra odmah uočila da je novac krivotvoren i rekla im da ga unište. Navodno je rekla da se 'to vidi iz aviona', piše portal Danica

'Odmah sam prepoznala da se radi o lažnim novčanicama. Vidjelo se po boji i kvaliteti papira, a i zaštitna nit je izgledala čudno. Rekla sam im da ga unište, ali nisu me poslušale.' Istraga je nakon toga utvrdila da je trgovina Vit-commerce iz Pitomače oštećena je za 271 kunu, prodavač jaja za 160 kuna, a djevojka od koje su kupili odjeću za 200 kuna. U iznos štete računa se i uzvraćeni novac od prodavača. 

Video: Učenici (19) pronašli drogu u Smartu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije