Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevezena u bolnicu

Zagrepčanka (17) pronašla bebu u kući: Začula sam plač, bio je omotan u plahtu, u mraku i pothlađen

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
14.03.2021.
u 18:49

Iako im je donji kat neuređen, majka kaže da su prije nekih mjesec dana jednome muškarcu dopustili da ondje prespava nekoliko dana dok se ne snađe. Ondje je bio četiri dana, no onda je otišao.

Djevojka (17) iz Zagreba u obiteljskoj kući u petak navečer naišla je na nesvakidašnji prizor. Naime, netko je u kolica njezine mlađe sestre ostavio novorođenče. Nitko ne zna tko je bebu i zašto ostavio u njihovu domu. Šesteročlana obitelj otišla je u petak iz kuće u popodnevnim satima na rođendan, a 17-godišnjakinja je krenula kući oko 23 sata.

- Kući sam stigla oko 23.30. Čim sam začula plač bebe, koji me iznenadio, tražila sam od kuda dolazi. U hodniku, gdje nemamo svjetla, bila su kolica moje najmlađe seke. Upravo u njima netko je ostavio bebu koja je bila hladna i već je poplavila. Brzo sam uzela sekinu rozu dekicu i zamotala ga. Bio je dečko samo zamotan u plahtu i tako ostavljen - ispričala je djevojka za 24 sata. Odmah ju je odnijela na kat kuće gdje obitelj inače živi i gdje imaju grijanje. Majka je odmah došla kući s ostatkom obitelji i nazvali su policiju, a ubrzo je stigla i Hitna, koja je bebu odvela u bolnicu. Ništa čudno nisu primijetili, osim da je otvorena centralna peć, no nije bila upaljena.

Iako im je donji kat neuređen, majka kaže da su prije nekih mjesec dana jednome muškarcu dopustili da ondje prespava nekoliko dana dok se ne snađe. Ondje je bio četiri dana, no onda je otišao.

 Nakon što su ispričali što im se događalo u petak, obitelj je za 24 sata potvrdila kako bi bili voljni brinuti se o dječaku ako neće imati tko. Beba je prebačena u KBC Zagreb i odličnog je zdravlja te će vjerojatno završiti u domu za nezbrinutu djecu.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar rubinet
rubinet
19:00 14.03.2021.

Koja je to bezdušna majka ostavila dijete ?

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
22:50 14.03.2021.

Dijete treba biti voljeno i treba mu dati pažnje. Ako toga nema može doći do teških poremećaja. Tko zna kakvu su nevolju imali roditelji, ne bih sudio nikome. Niti jedna majka ne napušta dijete ako nije baš ogromna nevolja. Očevi su ipak manje odgovorni ali i oni se uglavnom trude. Dijete treba dati u odgovornu obitelj koja već ima barem jedno dijete, neka živi i raste.

Avatar Jopa
Jopa
22:25 14.03.2021.

U svakom slučaju je bolje dijete dati na usvajanje nego ga ubiti abortusom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije