Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
roditelji zabrinuti

Djevojčice se potukle ispred škole, druga djeca snimala. Ravnatelj obavijestio policiju

Ilustracija
Patrik Macek/PIXSELL
31.05.2023.
u 14:44

"Učenici koji su snimali kažu kako sad shvaćaju da su pogriješili, da su ih trebali rastaviti, a ne snimati. Tvrde da nisu slali snimku drugima, osim između sebe, no po našoj procjeni, već je više od stotinu djece to vidjelo", kazao je ravnatelj zagrebačke osnovne škole

Kod zagrebačke osnovne škole u nedjelju popodne izbila je tučnjava između djevojčica. Druga djeca bila su oko njih, snimala tučnjavu i bodrila ih da se nastave tuči. Jedna djevojčica je, naime, odvukla s klupe na igralištu drugu djevojčicu, udarala ju nogama pa bacila na pod i vukla za kosu. Ravnatelj škole istaknuo je kako je snimku dobio u utorak navečer te kako je škola odmah postupila po smjernicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

"Odmah ujutro sam obavijestio policiju, Centar za socijalnu skrb, od jutros razgovaramo sa svjedocima kojih je 15-ak, kao i s učenicima koji su to snimali. Prema onome što smo utvrdili djevojčice koje su se tukle su učenice 6. razreda, a učenici koji su snimali su učenici 8. razreda. Učenica koja je napala ide u drugu školu, a učenica koja je napadnuta je iz naše škole. Učenici koji su snimali kažu kako sad shvaćaju da su pogriješili, da su ih trebali rastaviti, a ne snimati. Tvrde da nisu slali snimku drugima, osim između sebe, no po našoj procjeni, već je više od stotinu djece to vidjelo", ispričao je ravnatelj za 24sata. Kontaktirani su roditelji sve djece, kao i druga škola koju pohađa djevojčica koja je drugu napala.

VEZANI ČLANCI:

Roditelji učenika koji pohađaju školu pred kojom se tučnjava dogodila su, kažu, uznemireni i zabrinuti.

"Ne mogu vjerovati da se to događa, nadam se da škola neće sve gurati pod tepih i pokušati zataškati. Šokirani smo s ovakvim nasiljem, posebno nakon Beograda. Ta djeca su sve snimala i slala snimku okolo. Sva naša djeca su ugrožena, mora se to zaustaviti", rekao je za 24sata otac jednog učenika.

VIDEO Pogledajte privođenje u Rijeci: Otkriveno što su bombaši tražili od trgovačkog centra

Ključne riječi

Komentara 7

HE
Helios
16:41 31.05.2023.

Djeca se u u vrtiću potuku pa tete razdvajaju

AN
AntePortas9
17:20 31.05.2023.

Uvijek je bilo kontakta, moguće i više, samo se nije snimalo, niti se od toga činila neka senzacija.

PR
prajdali100
18:10 31.05.2023.

Pa što je vama !!? I mi smo se u osnovnoj mlatili samo tako ! Bilo je razbijenih glava,noseva...i evo nas.Danas netko nekoga krivo pogleda i odmah zovi psihologe,psihijatre.Svašta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije