Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oživljavanje leša

Djevojčica umrla, oživjela pa opet ubrzo umrla: 'Radi se o Lazarovom sindromu'

Ilustracija
Foto: Ilustracija/Pixabay
24.08.2020.
u 12:27

Dok smo je kupali, njezina tjelesna temperatura iznenada se podigla, otvorila je oči, srce je ponovno kucalo, a tijelo joj se pomaknulo - kazao je 40-godišnji Ngasiyo, otac preminule djevojčice

Dvanaestogodišnja djevojčica iz Indonezije koja je preminula zbog komplikacija s organima prouzročenim kroničnim dijabetesom oživjela je dok ju je njena obitelj pripremala za pokop, a zatim ubrzo ponovno umrla.

Siti Masfufah Wardah primljena je u bolnicu u Probolinggu 18. kolovoza, a istog dana oko 18 sati proglašena je mrtvom. Oko sat vremena kasnije tijelo su joj odnijeli kući kako bi ga članovi obitelji mogli pripremiti za pogreb. Prema riječima oca, dok su čistili njeno tijelo odjednom se probudila, prenosi Mirror.

- Dok smo je kupali, njezina tjelesna temperatura iznenada se podigla, otvorila je oči, srce je ponovno kucalo, a tijelo joj se pomaknulo - kazao je 40-godišnji Ngasiyo.

Djevojčicu su odveli natrag u kuću i pozvali su liječnike koji su ju priključili na respirator, ali je preminula sat vremena kasnije.

Ovaj fenomen takozvanog 'oživljavanje leša' također je poznat kao Lazarov sindrom ili povratak spontane cirkulacije (ROSC) koji se javlja kod pacijenata koji su 'umrli' od zatajenja srca.

Prema medicinskim izvješćima, 82 posto ROSC incidenata događa se 10 minuta nakon što je osoba proglašena mrtvom. Nakon što je drugi put potvrđena njena smrt, Sitijevo je tijelo ponovno oprano i pokopano na seoskom groblju.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
17:22 24.08.2020.

Corona!!!

Avatar Gordan NJONJO
Gordan NJONJO
16:13 24.08.2020.

Pa da! Pa je! Mozes mislit! Radujte se zatucani!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije