Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okršaj pasa u Splitu

Detalji napada: Djevojčica zadržana u bolnici, muškarac je šetao pse bez povodca

Ilustracija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
10.08.2019.
u 17:01

Navodno ta dva psa nisu bila vezana, te je počeo okršaj dva psa i staforda uslijed čega je ozlijeđena i djevojčica.

Četrnaestogodišnja djevojčica koju je u petak navečer ugrizao pas na splitskom Kmanu zadržana je u bolnici i njeno je stanje stabilno, izvijestili su u subotu iz splitskog KBC-a.

Dežurni liječnik na Odjelu dječje kirurgije Davor Todorić rekao je za Hinu da je djevojčica na odjel zaprimljena sinoć nakon čega joj je obrađena rana na zapešću ruke.

Nije bilo razloga za operativnim zahvatom, no u bolnici je zadržana kako bi se pratilo njeno zdravstveno stanje i infekcija. O svemu je obaviještena i epidemiološka služba.

Djevojčica je nastradala sinoć u 20,30 sati u Benkovačkoj ulici gdje je na povodcu šetala svog psa staforda. Pored njih je prošao 57-godišnji muškarac s tornjakom i mješancem. Navodno ta dva psa nisu bila vezana, te je počeo okršaj dva psa i staforda. U metežu je lakše ozljede zadobio vlasnik dva psa, dok je djevojčica zadobila ugriz na desnoj šaci. Policija je potvrdila da se radi o težoj tjelesnoj ozljedi s obzirom da joj je slomljena kost.

Protiv 57- godišnjeg vlasnika dvaju pasa policija je podnijela prekršajni nalog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira jer za sada nema elemenata kaznenog djela.

Ključne riječi

Komentara 4

PR
prajdali100
17:28 10.08.2019.

Tip je odšetao i ostavio to dijete kao da se ništa nije dogodilo.Svašta.

DO
doktorica
19:39 10.08.2019.

Ljudi imaju pse,a neodgovorno se ponašaju.

VE
verica2
20:56 10.08.2019.

Djevojčica šetala staforda? Riječ je o pasmini zabranjenoj u velikom broju civiliziranih zemalja. Naravno, to ne opravdava vlasnika koji je nije pružio pomoć djevojčici . Problem su nevjerojatno loši propisi o držanju pasa ( gotovo uopće ne vode računa o o sigurnosti ljudi), ali i se ni takvi ne poštuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije