Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga u meksiku

Djevojčica (9) sterilizirana nakon što je rodila očuhovo dijete?

zlostavljanje
Marko Mrkonjić/PIXSELL
08.02.2013.
u 14:33

Dok policija pokušava otkriti tko je otac djeteta koje je devetogodišnjakinja rodila u siječnju, liječnici su mladu Meksikanku sterilizirali i to bez odobrenja njene majke

Devetogodišnja Meksikanka koja je krajem prošlog mjeseca rodila prisilno je sterilizirana te više neće moći rađati. Nju su bez dopuštenja njezine majke odlučili sterilizirati liječnici bolnice Zoquipan u Guadalahari nakon čega je majka protiv njih podnijela prijavu.

Javlja to Daily Mali koji navodi da slučaj istražuje lokalna komisija za ljudska prava. Dok se pokušava odgonetnuti tko je odgovoran za prisilnu sterilizaciju, policija nastoji doznati istinu o slučaju i doznati ime muškarca s kojim je djevojčica nazvana Daphne ostala u drugom stanju kad je imala svega osam godina.

No istraga teče otežano jer je obitelj uoči dolaska policije pobjegla iz vlastita doma. Meksički mediji navode iskaze susjeda koji su uvjereni da je djevojčica zatrudnjela s očuhom. Neki od njih ispričali su da se Daphne s njim često kupala te da je spavala u njegovu krevetu. Pretpostavljaju da ju je zlostavljao jer je ranije isto činio i svojoj biološkoj kćeri. Navodno je zbog pedofilije neko vrijeme proveo iza rešetaka.

Susjedi tvrde da majka malene Meksikanke štiti novog muža jer ga voli te da je riječ o nepismenoj ženi sumnjiva morala koja se još u adolescentskim danima odala prostituciji. Drugi mediji pišu da majka nije bila svjesna kako je protuzakonito da tako male djevojčice stupaju u spolne odnose sve dok kćer nije dovela u bolnicu na porod.

Iako se isprva nagađalo da je djevojčica zatrudnjela s mladićem starim između 15 i 17 godina te da je on u bijegu, sada se vjeruje da je najvjerojatnije riječ o silovanju. Sve dok provedena DNK-analiza ne potvrdi tko je djetetov otac, policija neće moći potvrditi pod kojim je okolnostima Daphne ostala trudna.

Zna se samo da djevojčica ne ide u školu već da kod kuće kuha i posprema te tako sudjeluje u brizi za desetero braće i sestara.

 >>Rodila 9-godišnja Meksikanka, djetetov 17-godišnji otac pobjegao

Komentara 4

Avatar Vrijeme
Vrijeme
17:00 08.02.2013.

Mislim da nekad oduzimanje slobode nije dovoljna kazna. Koji su to monstrumi.

NI
Nini istrijan
17:51 08.02.2013.

Nevjerojatno da zrtva opet placa a zlikovac nista.Trebalo je njega sterilizirati i to na nacin kako se mladi pajceki steriliziraju!!

BK
B Kosa
18:22 08.02.2013.

Mala sada brine za desetoro brace i sestara a SAD trose milijarde dolara da sprijece ulazak meksikanaca u ameriku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije