Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rex Tillerson:

Djelovanje Moskve na istoku Ukrajine prepreka za poboljšanje odnosa SAD-a i Rusije

Rex Tillerson
Foto: Reuters/PIXSELL
24.04.2017.
u 08:30

OESS je objavio u nedjelju da je njegov promatrač ubijen u eksploziji mine na istoku Ukrajine američki državljanin

Američki državni tajnik Rex Tillerson rekao je u nedjelju u telefonskom razgovoru s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom da djelovanje Moskve na istoku Ukrajine ostaje prepreka poboljšanju odnosa između SAD-a i Rusije.

U tom telefonskom razgovoru, do kojeg je došlo nakon smrti američkog promatrača Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) na istoku Ukrajine, dvojica su dužnosnika naglasila potrebu da sve strane, posebno separatističke snage kojima upravlja Rusija, odmah provedu dogovoreno iz sporazuma iz Minska, rekao je glasnogovornik američke administracije Mark Toner.

OESS je objavio u nedjelju da je njegov promatrač ubijen u eksploziji mine na istoku Ukrajine američki državljanin, a da su ranjeni Čeh i Nijemac.

Ubijeni američki promatrač prva je žrtva specijalne promatračke misije (SMM) OESS-a u Ukrajini otkako je raspoređena prije tri godine u toj regiji gdje nadzire poštivanje mirovnih sporazuma.

Oko 600 promatrača OESS-a zaduženo je za kontrolu poštivanja mirovnih sporazuma na pobunjeničkom istoku Ukrajine gdje je više od 10.000 osoba ubijeno od početka sukoba u travnju 2014.  

>> Tillerson u Moskvu došao s ultimatumom: Odreknite se Assada!

>> Na istoku Ukrajine neće doći do eskalacije

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
14:10 24.04.2017.

interesantno je to kako nikad nije prepreka neko USrA djelovanje nedje u svijetu, nego svi klimaju glavom ko onaj pas u autu iza zadnjeg sjedala.

RA
rafaell
14:02 24.04.2017.

Američki promatrač u europskoj organizaciji za sigurnost i suradnju, htjeli su i američke brodove na Krimu, ali ih Rusi pretekli, a onda ukrajinska vojska i dobrovoljci gazi i uništava cijeli istok zemlje, sravnali su Slavjansk gore i brže od JNA Vukovar, Lugansk opkolili ni osnovne potrepštine im nisu dali Al kada je krenula kontraofanziva primirje pa tako par puta, slava Rusiji

KA
kamengen
09:06 24.04.2017.

Pa bar Hrvatima bi trebalo iti jasno da je ruska enklava u Istocnoj Ukraini isto sto i svojevremeno SAO Krajina u Hrvatskoj. Ukraina ima pravo na svoj teritorij i Ruse treba najuriti kao i srpse Krajisnike, sto ucinise nasi branitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije