Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
postavljene još 2015.

Djelatnici Ikee otkrili nadzorne kamere u WC-ima: 'Zašto je netko mislio da je ovo prihvatljivo?'

Foto: Andreja Thomas/PIXSELL
1/2
29.09.2021.
u 13:26

Prema zakonu, nadzorne kamere u prostorijama gdje se očekuje privatnost smiju se koristiti isključivo u 'iznimnim situacijama'

Ikea je pokrenula internu istragu nakon što je jedan od zaposlenika otkrio nadzorne kamere u ženskom i muškom WC-u za djelatnike.

Kamere su otkrivene u prodajnom centru u Kingston Parku u Peterborough, a bile su pokrivene stropnim panelima. Nakon što su se u jednoj prilici ugasila svjetla, djelatnik je primijetio infracrvena svjetla između panela, prenosi Independent.  

- Nikad nisam vidio tako nešto, zašto je uopće netko pomislio da je to prihvatljivo? Sigurno postoje tisuće ljudi kojima je privatnost narušena u ovim WC-ima, ima puno djelatnika koji dolaze i odlaze, kazao je jedan djelatnik. 

Postavljene su još 2015. godine, a iz Centra su pojasnili kako nisu u funkciji

- Jako ozbiljno shvaćamo sigurnost i privatnost naših kolega. 2015. su postavljene nadzorne kamere u WC-ima i svlačionama, kao i koridorima izvan tih prostorija. Zbog ove istrage smo maknuli te kamere i razumijemo da je ovo otkriće zabrinjavajuće, kazali su iz Ikee. 

Prema zakonu, nadzorne kamere u prostorijama gdje se očekuje privatnost smiju se koristiti isključivo u 'iznimnim situacijama'. U ovakvim okolnostima, operator mora obavijestiti ljude da su snimani. 

>> VIDEO Kako strani radnici žive u Hrvatskoj: Sobe dijele s kolegama, a nakon posla rijetko kad gdje idu

Ključne riječi

Komentara 3

OK
okvarbudovič
19:12 29.09.2021.

bojkotirati ikeu!

SI
sisavac
13:42 29.09.2021.

ovaj lik, koji je vidio infracrvena svjetla... nije mi jasno kako radi u ikei... on je za vojsku, specijalce, a ne ikea. vidjeti nešto što je ljudskom oku nevidljivo, e takve tražimo. a nadzor, što se čudite, pa london ima više kamera po ulicama nego hrvatska kamera na svim mobitelima u državi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije