Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Djelatnici Herculanee u štrajku upozorenja

pula
Arhiva VL
13.12.2009.
u 16:26

Svi bi djelatnici trebali biti sretni što imaju posao i što imaju plaću, te se ne radi o tome da ne želi isplatiti božićnice - kazao je gradonačelnik Boris Miletić.

PULA - Djelatnici Herculaneine Čistoće u štrajku su upozorenja od jutros u 10 sati, a štrajk će trajati do ponedjeljka u 18 sati. Štrajk je pokrenuo Sindikat Istre i Kvarnera nakon neuspjela mirenja u tom poduzeću, a čelnik SIK-a Bruno Bulić najavljuje da će, ukoliko božićnica ne bude isplaćena, 21. prosinca krenuti u opći štrajk u kojem će radnicima Herculanee pridružiti i ostali djelatnici komunalnih poduzeća u vlasništvu Grada Pule.

- Trenutna ekonomska situacija u našoj zemlji jest takva da građani svaki dan gube posao. Ne znaju kako osigurati sredstva za život i plaćati kredite. Zato bi svi djelatnici trebali biti sretni što imaju posao i što imaju plaću, te se ne radi o tome da ne želi isplatiti božićnice - kazao je gradonačelnik Boris Miletić na današnjoj konferenciji.

Novaca za božićnice jednostavno nema, pa uprava i administracija treba podnijeti dio tereta. Miletić je istkanuo da božićnice nije zabranio već je u mjesecu rujnu sazvao direktore komunalnih poduzeća i dao im preporuku da naprave planove štednje, jer kao gradonačelnik, mora skrbiti o svim građanima. Heeculanea pak posluje s gubitkom.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
16:59 13.12.2009.

Polako isplivljava nesposobnost IDS i njihove vlasti u istri,dok otpadaju plafoni po pulskoj bolnici IDSOVCI grade nogometne stadione,sad se otvara problem komunalca jer IDS troši novce na projekte koji ne drže vodu a sad su tu i vatrogasni kamioni i ona kuća u rapcu ,bit će zanimljivo narednih mjeseci i bit će interesantno ko će bit presjednik hrvatske jer se do sada Jakovčić skrivao iza mesića !.

SI
signum
18:12 13.12.2009.

ajde orhidej ne piši piz-arije, što bi po tebi radnik čisoće trebao imati istu ili veću plaću od gradonačelnika. U svakom slučaju para ni u Puli ni u HR jednostavno nema , a ovo što se na državnom nivou radii da se božićnice dijele unotoč tome što novaca nema je budalaština kojom nesposobna vlada kupuje glasače,a sve ćemo to platit i to sa debelim kamatama, slijedeće godine će biti super ako bude plaća a ne božićnica. Novca jednostavno nema, dosta tuđe love(kredita) smo sprašili i tome jednom mora doći kraj

OB
-obrisani-
17:43 13.12.2009.

Ali Miletić redovno prima mjesećnu plaću iznad 16000 tisuća kuna dok radnici Herculane rade za 4000 tisuće kuna mijesećno,i onda kaže kako on razumije radnike i situaciju u hrvatskoj pa kad razumije situaciju u hrvatskoj nek sebi skine plaću na 5000 tisuća kuna jer izgleda kriza je samo za radnike a ne za politićare!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije