Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonski brod
Povratak na članak

Djelatnici Centra za socijalnu skrb dobili upozorenje pred otkaz

Nakon proučenog izvještaja inspekcije Ministarstva socijalne politike i mladih, koja je utvrdila sve činjenice u slučaju preminule bebe i zanemarivanja djeteta te u slučaju podvođenja maloljetnice, šest djelatnika ipak nije dobilo otkaz

Komentari 32

HR
Hrvat1949
09:50 30.01.2013.

sve odgovorne od ministrice do socijalnog radnika kazniti i to strogo da se vise nikada ne ponovi jer se radi o ljudskim zivotima i sudbina

VL
DI
duncan_idaho
10:07 30.01.2013.

Opačić: 'Zgrožena sam količinom bešćutnosti. Očekujem izvanredne otkaze u Centru!' Zašto je ministrica lagala?

VL
VA
vatra
11:51 30.01.2013.

opomena pred otkaz zbog smrti bebe. Sramotno

VL
NJ
njičsa
11:52 30.01.2013.

Opomena pred otkaz?????Svašta.Pa djeca su umrla, kaj bi se još trebalo dogoditi.Ovo je nečuveno!!

VL
GL
glasnogovornik
08:57 30.01.2013.

SAMO opomena pred otkaz za propust koje je završio smrću novorođenčeta???

VL
ME
Medici
09:00 30.01.2013.

Koji je klinac ovo. Ne samo da su trebali dobiti otkaze, nego su trebali završiti na Golom otoku!!! Zbog njih je jedno dijete od 3 mjeseca umrlo!!! Tko zna koliko djece je osjetilo posljedice njihovog nerada; što javnost nikada saznala nije a možda i neće. Koji klinac nam se to događa kada ovakvi propusti ostanu nepropisamo kažnjeni. Izgleda da ćemo ipak morati uzeti pravdu u svoje ruke. Koja smo mi babana od države. Fuj. Ministrica je trebala dati svoj mandat na raspolaganje....pa ovdje se ne radi o kruškama i jabukama nego o ljudskim životima!!!! Hvala.

VL
FA
fafonja
09:07 30.01.2013.

Opomena pred otkaz, a ljudi su umrli, sudbine su uništene? A za otkaz će se pričekati da još netko umre?

VL
ME
meteoropat
09:17 30.01.2013.

Gospođo Opačić,posrijedi je teška povreda radne obaveze što za sobom povlači izvanredni otkaz o radu,uz podizanje kaznene prijave pred nadležnim sudom.To je mjera koja bi bila adekvatna u ovom konkretnom slučaju.Sve osim ,dokaz je da ste populista,a ne realista.

VL
BL
Blekpanther
09:45 30.01.2013.

Prije nekog vremena nesposobna ministrica imenovala (svoju)osobu ravnateljicom Centra za socijalnu skrb koja se pokazala jos nesposobnijom. Tko bi trebao za to odgovarat?

VL
MF
maca faca
09:46 30.01.2013.

ovdje odgovornost treba snositi "ministarka "i "podneti "ostavku-tak bar to ide u demokratskim i pravnim državama

VL
DI
duncan_idaho
09:56 30.01.2013.

Prije par tjedana Opaćićka je urlala kako će zbog odgovornosti centra za socijalnu skrb padat izvanredni otkazi zbog odgovornost za smrt bebe. Danas čujem, neće biti otkaza. Ovo je dobra poruka svim lošim i pokvarenim zaposlenicima u državnoj upravi da se nemoraju ničeg bojati, jer ni smrt djeteta nije dovoljan razlog da dobiju otkaz. Osim što šaljete "pravu" poruku ispali ste i pokvareni i lažljivi. Čestitam

VL
DI
duncan_idaho
09:57 30.01.2013.

Što radnik u državnom sektoru mora napravit da dobije otkaz? Očito ni odgovornost za smrt bebe nije dovoljno... Koja bijeda od države

VL
DI
duncan_idaho
09:58 30.01.2013.

Izjava od prije par tjedana: Opačić: 'Zgrožena sam količinom bešćutnosti. Očekujem izvanredne otkaze u Centru!'

VL
MC
mcmarko
09:59 30.01.2013.

Opet ponavljam, u državnoj službi (javna uprava) ili državnoj firmi, nema tog sra..a koje možete napraviti da biste dobili otkaz. zašto? zato jer su takve ugovore ispregovarali sindikati. eto to je glavni problem, samo što bi meni ovi mlatimudani vratilii sve plaće s kamatama, ostali bez posla, u radnu knjižici bi im se udario žig naradnik, oduzela bi im se sva stručna spremna i stavio bi se žig KV i na kraju bi dobili zabranu prijavljivanja za zavod za zapošljavanje.

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
10:02 30.01.2013.

Koliko vrijedi život nedužnog djeteta u hrvatskim centrima za socijalnu skrb!? Opomenom pred otkaz!? Zašto su djelatnice centara za socijalnu skrb zaštićene od kaznenih progona, a ovo nije prvi slučaj smrti djeteta zbog njihova nerada!? Ovdje je sreća što je slučaj došao do javnosti, inače sve bi bilo zataškano kao i u mnogim prethodnim slučajevima. Brojni slučajevi zlostavljanja djece se prikrivaju, to je naročito vidljivo u slučajevima kada dijete zlostavlja majka!? Centri za socijalnu skrb su leglo nerada, neznanja, korupcije, diskriminacije i šikaniranja djece i roditelja!? Tko će toj državi u obliku centara za socijalnu skrb u okviru države hrvatske stati na kraj? Za njih ne vrijede važeći Ustav RH i Zakoni? Ukinimo centre za socijalnu skrb jer od njih više štete nego koristi!

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
10:13 30.01.2013.

30.01.2013. u 09:59h mcmarko je napisao/la: a za otkaz će biti dovoljan masakr poput onog u Newtownu. Opet ponavljam, u državnoj službi (javna uprava) ili državnoj firmi, nema tog sra..a koje možete napraviti da biste dobili otkaz. zašto? zato jer su takve ugovore ispregovarali sindikati. eto to je glavni problem -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kaznena odgovornost pojedinca koji su u ovom slučaju trebali biti prijavljeni po službenoj dužnosti nema veze sa time što su ispregovarali sindikalni predstavnici. Niti jedan kolektivni ugovor ma kako povoljan bio za djelatnike državnih službi ne može ih zaštititi od kaznene odgovornosti za nesavjesno obavljanje posla!

VL
NE
nepoznatinetko
10:20 30.01.2013.

Ako još samo jednom umre dijete za koje su oni zaduženi, otkaz im ne gine. To je jedva po prstima malo, a trebali bi dijeliti optužnicu s tim roditeljima. Za ovakve stvari fotelje bi se po cijeloj hijerarhiji trebale tresti, ministrica se diskretno povukla sa svojim bombastičnim izjavavama, a ni direktno upleteni nisu zaista kažnjeni. Između ostalog, kakva je to poruka ikome u sustavu, ostalim roditeljima zlostavljačima i ostalim socijalnim radnicima koji sve stavljaju ispred prava djeteta na siguran dom i obitelj.

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
10:27 30.01.2013.

Između ostalog, kakva je to poruka ikome u sustavu, ostalim roditeljima zlostavljačima i ostalim socijalnim radnicima koji sve stavljaju ispred prava djeteta na siguran dom i obitelj. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Poruka je: "za prava djece nije nas briga ionako nisu punoljetni pa ne mogu glasati za nas! Mi prava djece samo štitimo prema našoj potrebi, ali samo deklarativno. Inače nas djeca ne zanimaju, ona su ionako HRVATSKA BUDUĆNOST!"

VL
TO
tomaivan
10:37 30.01.2013.

UMRLA SU DJECA ! što bi se još trebalo dogoditi da dobiju otkaz...? možda te poslove nema tko raditi u sl. brodu, pa eto ostaše....

VL
DI
duncan_idaho
11:34 30.01.2013.

Sramota, pored 370000 nezaposlenih oni štite ovaj ološ? Ovo je pljuvanje u lice svakom radniku koji radi kod privatnika

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.