Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonski brod

Djelatnice krive za smrt bebe privremeno vraćene na posao

centar za socijalnu skrb,slavonski bord (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
20.03.2013.
u 11:28

Djelatnice kojima sam uručila izvanredne otkaze vraćene su na posao kako bi dobile redovni otkaz prema odredbama Zakona o radu, kazala je ravnateljica brodskog Centra za socijalnu skrb Slavica Nikšić

Četiri djelatnice brodskog Centra za socijalnu skrb koje su dobile izvanredni otkaz vraćene su na posao, ali samo kako bi odradile otkazni rok. Naime, u javnost je procurila informacija kako su djelatnice, koje su na inzistiranje ministrice Milanke Opačić zbog propusta u radu u slučaju smrti bebe i zlostavljanja dvije starije sestre i brata dobile otkaz , vraćene na posao. Ispostavilo se, međutim, kako je to samo djelomično točno. 

>>Četiri otkaza u brodskom Centru za socijalnu skrb

– Djelatnice kojima sam uručila izvanredne otkaze vraćene su na posao kako bi dobile redovni otkaz prema odredbama Zakona o radu. Odradit će otkazni rok, ali na nekim drugim radnim mjestima, sigurno ne u Odjelu za obitelj – kazala je ravnateljica brodskog Centra za socijalnu skrb Slavica Nikšić.

Slučaj smrti bebe u javnost je isplivao krajem prosinca prošle godine nakon što je u brodsku bolnicu došao otac djevojčice i radio probleme. Policija je izašla na teren i u podstanarskom stanu gdje je ta obitelj živjela zatekla dvoipolgodišnju zlostavljanu djevojčicu koja je prevezena na Odjel pedijatrije. Danas je to dijete izvan životne opasnosti, pod liječničkom je skrbi, a treće dijete, koje je također živjelo u istom domaćinstvu, smješteno je kod udomitelja. Inspekcija Ministarstva socijalne politike i mladih utvrdila je brojne nepravilnosti u radu brodskog Centra za socijalnu skrb, a četiri su djelatnice, pored izvanrednog otkaza zbog teških propusta, zaradile i kazneno prijavljene.

>>Strava! Izgladnjivao djecu, jedno umrlo, drugo našli u stanu

>>Opačić podnosi kaznene prijave protiv djelatnika centra iz Sl. Broda

Komentara 9

Avatar Vuglec
Vuglec
12:06 20.03.2013.

Baš me zanima da li bi lupetao/la ovakve gluposti da je riječ o tvom djetetu?

MF
maca faca
12:09 20.03.2013.

u pravnim i demokratskim državama ministri snose odgovornost za propuste u svom resoru a vlada za vođenje države gdje smo mi ' e moj narode

TI
tigidar9
12:04 20.03.2013.

Ma odmah ih treba otjerat, kakav otkazni rok. Bolje niko već takve "radnice". Treba se malo više pozabavit tim centrima a počet od vinkovačkog, jer iz prve ruke znam da nerade gotovo ništa a mogu puno pomoć u takvim slučajevima.. Razgovarao sam sa par osoba koi su trebali usluge vinkovačkog centra i nitko nije zadovoljan njihovim radom, naprotiv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije