Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zgrožena nemarom

Opačić podnosi kaznene prijave protiv djelatnika centra iz Sl. Broda

milanka opačić (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/4
13.01.2013.
u 11:10

Opačić kaže kako je inspekcija utvrdila da su djelatnici svojim nemarom životno ugrozili djecu

Inspekcijski nalaz inspekcije Minsitarsva socijalne politike i mladih ukazao je na niz nepravilnosti u potupku zaštite djece u dvije obitelji. Djeca su dovedena u životnu opasnost zbog nemara i nerada osoba u Centru za socijalnu skrb Slavonski Brod. 

- Osobno sam zgrožena bešćutnošću i nemarom dijela djelatnika u S. Brodu, rekla je ministrica Milanka Opačić na konferenciji za medije. 

Izviješće ide DORH-u, a ministarstvo će podnijeti kaznene prijave protiv djelatnika Odijela za djecu, mlade i obitelj. 

- Podnijet će se stegovne mjere, a osobno očekujem da dio ljudi dobije otkaz u Centru S. Brod. Građani nisu dužni financirati neradnike, dok god neki ne rade svoj posao, ljaga pada na sve u sustavu. 

MInistruica Opačić kazala je još kako susjedi sve vide iznaju te apelirala da prijave zlostavljanje, ako ga uoče. 

- Bolje je prijaviti lažno zlostavljanje, nego ne prijaviti ga uopće, kazala je Opačić. 

>>Otac monstrum: 'Mrzio je kćer jer ju je krivio za smrt supruge'

Komentara 19

Avatar Meggi
Meggi
18:51 13.01.2013.

Svugdje postoji hijerarhija a tamo di je nema vlada anarhija. Uvijek netko mora biti odgovoran nekome. Znači, postoji jedan 'lanac ljudi' od soc. radnika do Opačićke. Ako samo i jedna karika zakaže, lanac se lomi pa ono što je trebalo doći do najvišeg vrha, ostaje kako je i bilo ili čak i gore. Svi smo mi dio jednog velikog lanca i svatko od nas je jednako odgovoran u tom lancu.

OB
-obrisani-
13:40 14.01.2013.

Ali u ovoj državi nije nikada bilo bitno ustanoviti stvarne strukturalne uzroke zašto nešto ne funkcionira i ozbiljno prionuti na visokostručno utemeljeno poboljšavanje sustava! ____ Za nefunkcioniranje sustava u prvom redu odgovorna je politička razina! Ali to ionako nije bitno,o, bitno je ponuditi razjarenoj svjetini na linč!

AU
autoritet
17:31 13.01.2013.

Opačićka je trebala dati ostavku, to je (i) njena ogovornost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije