Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Djed zbog unukove ozljede optužuje zaposlene u zagrebačkom domu za nezbrinutu djecu:

Djed optužuje: Kažu da se penjao i razbio glavu, a ima 10 mjeseci i još ne hoda!

Autori: Sonja Hoffman, Senka Knežević
04.05.2009.
u 19:57

Zbog toga što je njegov desetomjesečni unuk D. J., smješten u Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici, prije dva dana “zaradio” šljivu na čelu te oteklinu na lijevom oku, 53-godišnji Darko Jerbić danas je na noge digao liječnike i policiju!

Skrbništvo na sudu
– Došao sam posjetiti dijete i vidio sam da je natučen. Rekli su da je pao. Nije mi jasno kako je to moguće kad još ne hoda? – uzrujan je bio dječakov djed. Mališan je, dodao je, unatoč njegovu protivljenju, od srpnja u domu budući da se djetetova majka nalazi u Psihijatrijskoj bolnici u Jankomiru jer boluje od shizofrenije.

– Ona nije radno sposobna i ne može samostalno odlučivati, a Centar za socijalnu skrb u Velikoj Gorici doslovno je oteo dijete od nje te ga smjestio u dom – ogorčen je Darko Jerbić. Skrbništvo nad unukom zatražio je već sudskim putem. U domu u Nazorovoj tvrde da je dijete doista palo na pod dok se igralo s drugom djecom.

– Za vrijeme doručka dijete se penjalo na spužvastu igračku te je s nje palo – kazala je voditeljica u domu Jelica Belošević. Dječak je odvezen na pregled u Klaićevu bolnicu, odakle su ga poslali okulistu u KB “Sestre milosrdnice”. Iz bolnice doznajemo da su i liječnici utvrdili da je riječ o lakšoj ozljedi koja bi vjerojatno mogla biti posljedica pada. Ističu da je kontrolni pregled pokazao da dječak neće imati nikakvih ozbiljnijih posljedica za zdravlje. Kako obitelji dječaka, tako i djelatnicima doma za nezbrinutu djecu nije jasno zašto je, uz živu užu obitelj, dijete smješteno kod njih.

– Djed, baka i mama redovito posjećuju malenog. Njemu nije mjesto kod nas – dodala je Jelica Belošević.

Šute o slučaju
Što se pak tiče djetetova smještanja u dom, neslužbeno doznajemo da je slučaj prilično zamršen. Navodno psihičke probleme nema samo djetetova majka nego i djed koji u Zagrebu živi u izvanbračnoj zajednici, dok mu je prebivalište prijavljeno u Daruvaru.

– Iz doma u Nazorovoj prijavili su nam djetetov pad. O slučaju ne želim govoriti. Osim naše, u njega je uključena i socijalna služba iz Daruvara – kazala je ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Velikoj Gorici Marija Žirović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije