Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Djecu oduševila edukacija o zaštiti i spašavanju, a posebno pas Buks

Imali su mogućnost isprobati vatrogasni top na navalnom vozilu, policijske lisice, kolica Gorske službe za unesrećene...
26. rujna 2011. u 18:05 0 komentara 18 prikaza
'zastita01_bo1_sis_260911.1'
Foto: ''
Pogledajte galeriju 1/5

Državna uprava za zaštitu i spašavanje održala je danas u SOS Dječjem selu Lekenik edukaciju za osnovnoškolce iz područja zaštite i spašavanja.

Nakon prezentacije kojoj je cilj bio upoznati djecu s vrstama opasnosti, službama koje pomažu, načinom ponašanja u katastrofama i nesrećama te s mogućnošću i načinom pozivanja broja 112 djeci je prezentirano vatrogasno i policijsko vozilo sa opremom te demonstriran rad vodiča s potražnim psom iz Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa (HUOPP).

Pripadnici HGSS-a Novska demonstrirali su opremu koju koriste kod spašavanja unesrećenih. Djeca su i sama isprobala koristiti vatrogasni top na navalnom vatrogasnom vozilu, kolica Gorske službe za unesrećene, policijske lisice i ostalu opremu. Oduševio ih je i pas Buks koji je na njima samima demonstrirao svoju iznimnu vještinu pronalaska ljudi.

– Cilj je ove edukacije upoznati djecu s postupcima i aktivnostima te načinom ponašanja ako dođe do nastanka požara, poplave, potresa ili nekog drugog neželjenog događaja u kojemu se mogu naći tijekom svakodnevnog života. Također, djeci se daje i poruka da, ako se nađu u nekoj od takvih situacija, obavezno nazovu broj 112 – rekao je ravnatelj DUZS-a Damir Trut.

Pelješki most snimljen iz zraka
VIDE I PLUSEVE I MINUSE
Kako u Neumu doživljavaju spajanje Pelješkog mosta: 'Otići će sav narod okolo!'
Argeta Junior
ZABAVNO I UKUSNO
Ovo su tri ukusna ljetna međuobroka koji će oduševiti vaše mališane
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.