Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEKENIK

Djecu oduševila edukacija o zaštiti i spašavanju, a posebno pas Buks

'zastita01_bo1_sis_260911.1'
Foto: ''
1/5
26.09.2011.
u 18:05

Imali su mogućnost isprobati vatrogasni top na navalnom vozilu, policijske lisice, kolica Gorske službe za unesrećene...

Državna uprava za zaštitu i spašavanje održala je danas u SOS Dječjem selu Lekenik edukaciju za osnovnoškolce iz područja zaštite i spašavanja.

Nakon prezentacije kojoj je cilj bio upoznati djecu s vrstama opasnosti, službama koje pomažu, načinom ponašanja u katastrofama i nesrećama te s mogućnošću i načinom pozivanja broja 112 djeci je prezentirano vatrogasno i policijsko vozilo sa opremom te demonstriran rad vodiča s potražnim psom iz Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa (HUOPP).

Pripadnici HGSS-a Novska demonstrirali su opremu koju koriste kod spašavanja unesrećenih. Djeca su i sama isprobala koristiti vatrogasni top na navalnom vatrogasnom vozilu, kolica Gorske službe za unesrećene, policijske lisice i ostalu opremu. Oduševio ih je i pas Buks koji je na njima samima demonstrirao svoju iznimnu vještinu pronalaska ljudi.

– Cilj je ove edukacije upoznati djecu s postupcima i aktivnostima te načinom ponašanja ako dođe do nastanka požara, poplave, potresa ili nekog drugog neželjenog događaja u kojemu se mogu naći tijekom svakodnevnog života. Također, djeci se daje i poruka da, ako se nađu u nekoj od takvih situacija, obavezno nazovu broj 112 – rekao je ravnatelj DUZS-a Damir Trut.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije