Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije ju odbacio

Dječaku petarda eksplodirala u ruci. Zadobio ozljede lica i šake

petarda
Foto: Borna Filić/PIXSELL
22.12.2014.
u 15:43

Policija je utvrdila da je dječak iz Labina upalilo petardu, ali je, na žalost, nije odbacio, već mu je ona eksplodirala u desnoj ruci

Dječak iz Labina zadobio je ozljede lica i šake nakon što mu je petarda eksplodirala u ruci. Ozlijeđen je u subotu  20. prosinca oko 16.45 sati, u Ulici Matije Vlačića u Labinu prilikom rukovanja pirotehničkim sredstvom II. razreda.

Policija je utvrdila da je dječak upalilo petardu, ali je, na žalost, nije odbacio, već mu je ona eksplodirala u desnoj ruci. Djetetu je pružena liječnička pomoć na HMP-u Labin, a potom i u KBC-u Rijeka, gdje je zadržan na liječenju.

Policija je tijekom vikenda evidentirala još dva događaja nepropisnog korištenja pirotehničkih sredstava. Policijski službenici su 19. prosinca oko 11.30 sati u blizini autobusnog kolodvora u Labinu zatekli dvojicu dječaka koji su bacali petarde, dok je pulska policija 20. prosinca oko 14.40 sati, kod škole u Santorijevoj ulici u Puli, zatekla 18-godišnjaka kako također baca petarde. Policija je oduzela ukupno 36 komada petardi, a protiv maloljetnih hrvatskih državljana podnijet će se optužni prijedlozi, odnosno izdat će se prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima. 

Policija još jednom podsjeća građane da je u tijeku akcija ''Mir i dobro'', kojoj je cilj spriječiti zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari (pirotehnička sredstva) te ostalih ubojitih sredstava, a sve kako bi građani  u  miru sa svojim obiteljima i prijateljima proveli božićne i novogodišnje blagdane. Također podsjećaju građane da je uporaba pirotehničkih sredstva II.razreda, u koja se ubrajaju i petarde, kao i pirotehničkih sredstva II. razreda, dozvoljena samo u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja.

>>Mladić išao zapaliti petardu pa lakše ozlijedio šaku

>>Neispravna petarda ubila 53-godišnjeg Austrijanca

 

Komentara 4

Avatar Baroudeur
Baroudeur
16:16 22.12.2014.

Vjerujem da se nece svi sloziti sa menom ali ja, kao roditelj, nebi dozvolio te "igrice". Svake godine isto i djeca ostaju bez prsta ili oka itd.

Avatar Maggy1103
Maggy1103
16:44 22.12.2014.

Slažem se s vama. Tu su najviše krivi roditelji. Ja svojoj ne kupujem, upozorila sam ih na potencijalne opasnosti, a kako im džeparac nije velik znam da će radije priuštit neke druge stvari.

XN
xnet0822
21:41 22.12.2014.

E sad ću baciti koju Mega petardu pod Mihacev prozor, pa neka vidi tko je tu gazda ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije