Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Došla iz vodovoda

Dječaka (4) usmrtila ameba koja izjeda mozak

ameba
YouTube screenshot
15.09.2013.
u 17:59

Ameba Naegleria fowleri živi u toplim vodama jezera, potoka i kanala, a ukoliko u tijelo uđe kroz nos može uzrokovati primarni ameboidni meningoencefalitis

Četverogodišnji dječak iz grada St. Bernard u Louisiani preminuo je nakon upale mozga koju uzrokuje ameba Naegleria fowleri, javlja CBS News. Parazit je pronađen u gradskom vodovodu, a dječak se zarazio na vodenom toboganu. Analizom je utvrđeno kako je ameba došla iz gumenog crijeva kojim je prskan tobogan.

Analizom vode ustanovljeno je kako je parazit došao iz gumenog crijeva kojim je tobogan prskan.

- Voda je sigurna za piće, no građanima se preporučuje da klorom dezinficiraju bazene te da pripaze da ima voda ne ulazi u nos, poručile su gradske vlasti.

Ameba Naegleria fowleri živi u toplim vodama jezera, potoka i kanala, a ako u tijelo uđe kroz nos može uzrokovati primarni ameboidni meningoencefalitis (PAM) to jest infekciju koja uništava moždano tkivo.

>> Parazitska bakterija iz hrane napada malu djecu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije