Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za skrbništvo

Dječak u padu žičare ostao bez roditelja, nastao raskol u obitelji: 'Teta ga je otela!'

Žičara u Italiji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
16.08.2021.
u 09:48

Došlo je do svađe dvaju dječakovih teta. Jedna optužuje drugu da ga je na silu posvojila.

Šestogodišnji dječak Eitan Biran čudesno je u svibnju jedini preživio pad gondole na žičari u sjevernoj Italiji, prilikom čega je poginulo 14 osoba. Završio je u komi s ozljedama lubanje, prsa i trbuha, a u nesreći je izgubio mlađeg brata, roditelje te prabaku i pradjeda.

Liječnici su nakon tragedije tvrdili kako je "posljednji zagrljaj" njegova oca jedina stvar koja je dječaku ublažila udar i tako mu spasila život.

Eitan je rođen u Izraelu i posljednje četiri godine živio je s obitelji u Italiji, gdje je njegov otac završavao studij medicine. Njegovi prabaka i pradjed živjeli su u Izraelu i posjetili su obitelj u Italiji nakon što su cijepljeni protiv koronavirusa. 

Nekoliko dana nakon nesreće dječak se probudio iz kome u torinskoj bolnici, a uz njega su bile njegova teta s očeve strane Aya Biran-Nirko (41) i baka koje su stigle iz Izraela odmah nakon tragičnog događaja. A otkad je pušten u lipnju iz bolnice, s tetom živi u Paviji na sjeveru Italije. Ona je inače liječnica i majka dvoje djece.

No, prošlog je tjedna njegova teta s majčine strane, Gali Peleg, obznanila da će njezina obitelj poduzeti pravne radnje kako bi Eitan mogao nastaviti s ''normalnim'' životom u Izraelu.

– Oteli su ga rođaci koji ga uopće ne poznaju. S Ayom Biran-Nirko nije bio blizak. Tamošnja ga obitelj neće odvesti u park ili van na objed i neće raditi stvari koje smo mi radili kako bi imao osjećaj da ima obitelj – ustvrdila je Gali Peleg te dodala da je njena sestra Tal Peleg-Biran (26) držala do svog židovskog i izraelskog identiteta, a da će dječaku to biti narušeno dok je u Italiji.

– Za nekoliko godina osvrnut će se i vidjeti gdje je odrastao i tko su mu roditelji, a važno mi je da zna da smo uvijek uz njega. Već je izgubio jednu obitelj i ne mora izgubiti drugu. Nama je dopušteno vidjeti ga samo nakratko, a kad odlazimo, Eitan se svaki put rasplače – kazala je.

Odvjetnici obitelji Biran-Nirko odbacili su optužbe te izrazili nevjericu zbog takvih laži i oštrine.

Za nesretnog dječaka tako očito nisu završile traume nakon gubitka obitelji, a pravna borba članova njegove obitelji samo će mu dodatno otežavati djetinjstvo.

Komentara 1

LI
liliZG
15:21 16.08.2021.

sramota od teta,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije