Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija na trnju

Dječak si pucao 
u glavu očevim ilegalnim pištoljem

očevid (1)
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/4
15.06.2012.
u 08:13

Misterij – Policija istražuje je li se 15-godišnjak pokušao ubiti ili je li riječ o nesretnom slučaju ili kaznenom djelu

Petnaestogodišnji dječak pod još neutvrđenim okolnostima u četvrtak navečer nešto prije 21 sat u zagrebačkom naselju Trnje teško je ranjen u glavu ilegalnim vatrenim oružjem – pištoljem.

Roditelji pod nadzor

Hitno je prevezen u KBC Zagreb. U životnoj opasnosti bio je do prijepodne u petak, no na sreću, najgore je prošlo, a dječak će, neslužbeno doznajemo, preživjeti. Roditelji i sestra, koje smo zatekli na njihovoj adresi u Koranskoj ulici, izvan sebe su od šoka.

Policijski istražitelji pak rade na osvjetljavanju slučaja, koji je zasad obavijen velom tajne. Još nije poznat odgovor na ključno pitanje: je li dječak pokušao počiniti samoubojstvo, je li posrijedi nesretan slučaj, odnosno, je li se dječak ranio u igri ili je možda riječ o kaznenom djelu.

Neslužbeno doznajemo da ilegalni pištolj kojim je dječak ranjen pripada njegovu ocu, koji je svojedobno punio stranice crne kronike jer je pretukao političara.

Dječaka su u sobi, u lokvi krvi, tvrde upućeni, pronašli njegovi roditelji. U cijelu priču uključen je i lokalni Centar za socijalnu skrb pod čijim će nadzorom biti obitelj dječaka.

Oružje mora biti u sefu

U svakom slučaju, otac dječaka trebao bi odgovarati za držanje oružja bez dozvole. Prema zakonu, za držanje oružja bez dozvole novčane kazne kreću se od tri do 15 tisuća kuna.

Komentirajući slučaj, Dubravko Gvozdanović, stručnjak za oružje, kritizirao je MUP da se premalo bavi ilegalnim držanjem oružja.

– Osoba koja ima ilegalno oružje jasno pokazuje da ne mari ni za kakva pravila o držanju oružja. Policija, umjesto da se usmjeri na takve, donosi sve rigoroznije zakone za one koji imaju legalno oružje i koji pravila poštuju. Jedno od njih je i da se oružje drži u sefu – kazao je Gvozdanović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije