Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u Letovaniću

Dječak teško ozlijeđen pucajući s karabitom: 'Sve nalikuje ratnim ozljedama'

02.01.2019.
u 19:45

Dječak je dobio teške tjelesne ozljede opasne po život

Desetogodišnji dječak je, u popodnevnim satima u Letovaniću, pucajući s karabitom zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Hitno je prevezen u Klaićevu bolnicu u Zagreb dok je očevid na mjestu nesreće u tijeku, priopćila je sisačka policija.

Prema pisanju 24 sata, dječak je s društvom u metalnu posudu nagurao karabitni eksploziv, a uslijed eksplozije metalna posuda se rasula i komadići su dječaku završili u glavi.

- Dječak je pri svijesti iako je riječ o teškoj ozljedi. Na više mjesta ima prijelome lubanje i rane. Operacija će trajati najmanje tri do četiri sata, a sve nalikuje ratnim ozljedama - rekao je uoči operacije neurokirurg doktor Miroslav Gjurašin. O stanju dječaka će se znati narednih dana. 

Iz sisačke policije apeliraju na roditelje da svoju djecu drže pod kontrolom i da im im ne daju ovakva opasna eksplozivna sredstva i time ne potpiruju njihovu znatiželju i sklonost ekperimentiranju.

- Djeci treba objasniti da to nisu igračke – poručuju iz sisačke policije.

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
21:13 02.01.2019.

To pucanje sa karabitom me potsjeca na dobre stare dane koncem 1950 tih godina.Bili smo klinci na zeljeznickoj koloniji u maksimiru, starci nam radili na zeljeznici i mi drmali karabit iz bacve na zeljeznickoj stanici koji su vlakovodje upotrebljavali za lampe. Zeljeznicari su nas poznali i gledali kroz prste kad smo visili oko bacve. Pucali smo svaki bozic i novu godinu, i nikada nitko nije imao problema sa nezgodama kao ovaj klinac. Ko zna sasto, mozda smo onda bili pametniji, spretniji, vise snalazljivi. (zero I pad, I phone I stupid)

GI
gitara1
21:08 02.01.2019.

Normalno je da se desetogodišnje dijete igra s prijateljima u blizini kuće bez stalnog nadzora odraslih. Nije normalno da odrasli djeci kupuju eksplozivna sredstva. Sasvim je moguće da nastradalom djetetu karabit nisu kupili vlastiti roditelji.

DI
dino85
21:02 02.01.2019.

Tata mu nije pokazao kako se to pravilno radi. A sad tatu u ćuzu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije