Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUĆA PUNA ORUŽJA

Dječak koji se ranio bombom prije 8 godina ubio je majku pištoljem

dječak aktivirao bombu
Marko Mrkonjić/PIXSELL
20.05.2010.
u 09:52

Dječaku (12) amputirana je šaka, ali liječnici se i dalje bore za nejgov život jer su mu ranjene i noge i trup.

U srijedu oko 16 sati u Bilju teško je ozlijeđen dječak (12) koji je, igrajući se na tavanu kuće svoga oca (47), aktivirao ručnu bombu M-75. U eksploziji mu je stradala desna ruka, obje noge i trup, a liječnici se u osječkoj bolnici još bore za njegov život. Morali su mu amputirati šaku.

Dječak se igrao u napuštenoj kući tik do kuće u kojoj mu živi otac, policajac iz Postaje granične policije Erdut. Maloljetnik inače stanuje s bakom i djedom u Osijeku, a to je popodne nakon škole otišao k ocu.

– Čuli smo eksploziju koja je odjeknula iz susjedove kuće. Odmah sam potrčala zvati policiju, no druga susjeda ih je već bila nazvala. Dječak je bio dobar i ne znamo što je preko tjedna radio u Bilju jer živi u Osijeku i dolazi samo vikendom – ispričala nam je šokirana susjeda.

Majku pogodio u glavu
Inače, ovu je obitelj slična tragedija pogodila i 7. siječnja 2002. kada je dječak, tada troipolgodišnjak, u igri ubio vlastitu majku (38). Dječak je pronašao pištolj koji je otac, nakon što se vratio s posla, napunio te otišao u kupaonicu. Dijete je uzelo pištolj s metkom u cijevi i punim spremnikom, približilo se majci i opalilo hitac. Žena je smrtonosno pogođena u glavu.

 Otac je uhićen
Nakon prekjučerašnje tragedije pretražena je kuća u kojoj je dječak stradao. Na tavanu je policija pronašla cijeli arsenal oružja i eksploziva.

Policajcu su tako oduzeli 10,3 metara sporogorećeg štapina, 400 grama TNT eksploziva, pet kilograma PEP 500 eksploziva, sedam ručnih bombi, 19 detonatorskih kapisli, dvije mine, pištolj kalibra 7,65, malokalibarski revolver, 771 komad raznog streljiva, tri spremnika za automatsku pušku, spremnik za PAP, pištoljski spremnik i jedan vojni nož. Otac je uhićen. Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te teškog djela protiv opće sigurnosti.

Kao policijski službenik bit će udaljen s dužnosti te će disciplinski odgovarati. I prije osam godina kazneno je prijavljen te je zbog teže povrede dužnosti bio suspendiran, no potom je vraćen je na posao. Sada će biti odveden u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku. U osječkoj Osnovnoj školi Ivana Filipovića u kojoj dječak pohađa 5. razred šokirani su događajem. Kažu kako učenik nije imao vidljive posljedice nakon što je u igri usmrtio majku, no bio je pod stalnim nadzorom nastavnika i djelatnika.

Komentara 40

ST
Stole1
02:18 21.05.2010.

Dobro je rečeno, da je policija obavila svoj posao prije 8 godina, možda se ovo danas ne bi dogodilo, ali može biti su tog klinca okrivili da bi zaštitili svog (i trenutnog!) kolegu pa da dijete ne ostane i bez oca (koji bi išao u zatvor zbog ubojstva).

ST
Stole1
02:26 21.05.2010.

Ne kažem da ne postoji vrag pa se sve može dogoditi, ali dajte djetetu od 3.5 godine policijski pištolj standardne veličine u ruke (tipa čezetku), bit će čudo ako ga može držati, a kamoli da sa njime okine kada je je spušten kokot (okidanje sa spuštenim kokotom je naravno moguće, ali je sila za potezanje puno veća nego kad je kokot povučen i teško da dijete sa svojom malom i slabom šakom može takav pištolj držati i opaliti). Čudi me da istraga nije ustvrdila da je klinjo napunio prazan šaržer, ubacio ga u pištolj, repetirao ga, otkočio i naciljao majku točno između očiju.

VE
verrmaj
22:14 20.05.2010.

ne prodje ni tjedan dana od jedne tragedije , a vec se druga desi.Nebih nista rekao da se o tome ne pise i ne govori ,ali to takovim glupacima od pojedinih roditelja nikako da udje u glavu (ili je mozda i nemaju nego samo za cesljanje) da se rijese takovih \"igracaka \"za sigurnost svoje djece , a i samih sebe , kad nesreca stigne onda kukaju i govore \"da sam znao \"ali je onda kasno . vi koji ovo budete citali ako imate po sobama ,u pretincima , tavanima takove arsenale rijesite se toga da i vi nebi morali jednoga dana da se vatate za glavu !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije