Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispao ocu iz naručja

Dječak (5) iz obitelji migranata utopio se u Uni. Pokušali ilegalno prijeći u Hrvatsku

Rijeka Una - granica Hrvatske kostajnice i BiH
Jurica Galoic/PIXSELL
30.07.2021.
u 09:36

Nakon dojave na mjesto nesreće uz spasilačke timove stigla je i medicinska ekipa, a potraga za dječakom trajala je nešto manje od sat vremena prije nego što je njegovo beživotno tijelo pronađeno

Petogodišnji dječak iz migrantske obitelji utopio se u rijeci Uni u noći između četvrtka i petka pri pokušaju članova njegove obitelji da ilegalno prijeđu iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku. Tragedija se zbila na području općine Novi Grad (Bosanski Novi), a prema izvješću lokalne policije u obitelji ilegalnih migranata, podrijetlom iz Afganistana, uz roditelje je bilo još četvoro malodobne djece.

Dječak koji je smrtno stradao navodno je ispao ocu iz naručja dok su pokušavali pregaziti rijeku. Nakon dojave na mjesto nesreće uz spasilačke timove stigla je i medicinska ekipa, a potraga za dječakom trajala je nešto manje od sat vremena prije nego što je njegovo beživotno tijelo pronađeno. Pokušaji liječnika da ga reanimiraju nisu dali rezultate.

O ovoj je tragediji otvorena istraga koju vodi nadležno okružno tužiteljstvo.

Prema dostupnim podacima policijskih agencija u BiH, priliv ilegalnih migranata u tu zemlju ove je godine znatno manji nego prethodnih, no njih nekoliko tisuća i dalje tamo boravi čekajući priliku za nastavak puta. Najveći dio migranata i dalje je koncentriran na području Unsko-sanske županije. Nakon što su lokalne vlasti u Bihaću migrate iz tog grada premjestile u kamp Lipa, udaljen dvadeset kilometara, njih oko tisuću i pol premjestilo se bliže granici i sada tamo borave u improviziranim staništima jer vjeruju kako će tamo lakše prijeći u Hrvatsku.

Ključne riječi

Komentara 6

XA
xaron
16:24 30.07.2021.

Otac je ovdje odgovoran za smrt svog djeteta i u svakoj normalnoj drzavi ide u zatvor zbog toga. Ovaj otac je žrtvovao život svog djeteta da bi unaprijedio svoj životni standard.

Avatar Medusa
Medusa
10:02 30.07.2021.

Ilegalno je prešao je termin koji nama opravdava i umanjuje odgovornost za smrtnu muku dječaka od 5 godina. On nije znao za granice ali se skrivao kao proganjana zvijer od drugih ljudi u potrazi za boljim životom. Skončao je svoj mali život u agoniji u rijeci Uni.. Vijesti o Ronaldu i njegovim silnim milijunima, brodovima i autima kojima nas mediji bombardiraju govore o izopačenosti vrijednosti humanizma... Nadam se samo da je taj dječak već sa anđelima kako nas crkva podučava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije