Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobio zahvalnicu

Dječak (4) spasio majci život: 'Ja nisam superheroj. Ja sam samo heroj.'

Dječak spasio mami život
Foto: Department of Health, Tasmania
1/2
07.09.2022.
u 11:47

Njegova majka, koja je i sama medicinska sestra, izjavila je novinarima kako je Monty bio svjestan da je učinio dobru stvar, ali nije se želio hvalisati, pa je prijateljima govorio kako je sve to bilo ''vrlo lako''.

Četverogodišnji Monty Cocker iz Australije, 27. kolovoza nazvao je nacionalni broj za hitne slučajeve 000 i rekao operaterima: 'Mama je pala'. Do nesretnog događaja došlo je samo dan nakon što je majka objasnila Montyju kako nazvati hitnu pomoć sa zaključanog ili otključanog telefona.  

''Kada smo stigli na adresu, bio je na prozoru… mahao nam je", rekao je bolničar Mark Small koji je izašao na intervenciju. Monty je pomogao ekipi hitne pomoći. Zahvaljujući tome uspjeli su shvatiti da je njegova mama Wendy doživjela napadaj. To je pomoglo da joj spase život. ''Ako udarite glavom pri padu ili imate dugotrajni napadaj, to može biti vrlo ozbiljno", dodao jeSmalls. 

Nekoliko dana kasnije bolničari su se vratili u obiteljsku kuću Crockera kako bi Montyju uručili zahvalnicu.

Njegova majka, koja je i sama medicinska sestra, izjavila je novinarima kako je Monty bio svjestan da je učinio dobru stvar, ali nije se želio hvalisati, pa je prijateljima govorio kako je sve to bilo ''vrlo lako''. 

Kada je stigla baka, pitala ga je, ''Gdje je moj superheroj?''. Monty je odgovorio ''Ja nisam superheroj. Ja sam samo heroj."

Bolničari su rekli kako do sada nisu vidjeli da je ovako maleni dječak uspješno pomogao mami ili uspješno nazvao hitnu pomoć. 

Video: Kad su u struji ovi uređaji najviše troše

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije