Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U SAD-U

Dječak (3) ubio mlađeg brata (2), pištolj pronašao u majčinoj torbici

Pucnjava (ilustracija)
Unsplash
20.11.2023.
u 09:34

Trogodišnjak pronašao pištolj u torbici svoje majke i slučajno ustrijelio mlađega brata koji je preminuo od zadobivenih ozljeda

U gradu Garyju u američkoj saveznoj državi Indiana dogodila se tragedija kada je trogodišnjak upucao i ubio svojega dvogodišnjeg brata. Incident se dogodio nakon što je trogodišnji dječak pronašao pištolj u majčinoj torbici i slučajno ga ustrijelio smrtno ga ranivši, priopćila je policija Garyja.

Djetetova majka rekla je tamošnjim policajcima da je njezin trogodišnji sin pronašao pištolj u njezinoj torbici nakon što je izašla iz spavaće sobe, nakon čega je slučajno upucao svog mlađeg brata, koji je kasnije preminuo od ozljeda, piše AP News.

"Provodimo kriminalističku istragu, a zatim ćemo sve informacije prezentirati tužitelju okruga Lake, koji donosi odluku radi li se o nemaru ili nesretnom slučaju", rekao je zapovjednik policije Garyja Sam Roberts za WLS-TV.

Gradonačelnik Jerome A. Prince i šef policije Garyja Anthony Titus naglasili su da je važno da odrasli poduzmu mjere kako bi ispravno osigurali vatreno oružje i druge naprave koje bi mogle "postati oružje u rukama nevine djece". Osobito su apelirali na korištenje kutija za oružje ili brava za oružje za osiguranje vatrenog oružja.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 3

Avatar leon1979
leon1979
10:36 20.11.2023.

Kako trogodišnjak može povući okidač? Je li metak bio u cijevi? Što je tim ljudima u glavi, ako već nosiš oružje, zašto ga ne odlažeš na propisan način?

PO
poluprovokator
11:00 20.11.2023.

Bio je metak u cijevi nažalost. Trogodišnje dijete nemože repetirati pištolj, a vjerujem da nemože niti napeti "kokot" na revolveru niti pritisnuti DA (dobble action) okidač. Djeca su nezaustavljiva u istraživanju i pomisliti da neće prekopati sve ormare, ladice i zakutke stana je loša pretpostavka. Jedino sef ključ+šifra je sigurnosno primjereno rješenje.

LU
Lumumba
11:01 20.11.2023.

A nas Balkance uče slobodi, demokraciji, toleranciji i ljubavi. Čudan neki narod

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije