Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTITA I SPAŠAVANJE Poučna predavanja za učenike

Djeca znaju koga zvati u pomoć

23.01.2009.
u 18:00

Područni ured za zaštitu i spašavanje Krapina, kao nositelj provedbe programa Nacionalne akcije edukacije djece u području zaštite i spašavanja, organizirao je program u svim osnovnim školama u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Projekt u svim školama
U programu su osim djelatnika Područnoga ureda sudjelovali i djelatnici Policijske uprave krapinsko-zagorske, Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije i Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije. Poučan program zaštite i spašavanja odslušao je 2761 učenik osnovnih škola naše županije.

Program Nacionalne akcije edukacije djece u području zaštite i spašavanja izradilo je Učilište vatrogastva i zaštite spašavanja Državne uprave za zaštitu i spašavanje te je od Ministarstva znanosti, Agencije za odgoj i obrazovanje, dobivena preporuka za izvođenje u osnovnim školama. Nacionalna akcija održana je u dva navrata, a akcije, kako je planirano, nastavit će se i u dječjim vrtićima.

Brojevi žurnih službi
Program zaštite i spašavanja naišao je na vrlo dobar odjek kod ravnatelja i učitelja osnovnih škola, ali još više kod djece koja su sudjelovala u predavanjima. Jer, predavači su im na zanimljiv i pučan način iznijeli što treba učiniti u trenutku nesreće bilo u kući, u školi ili na otvorenome.

Također, naučili su kako se ponašati u slučaju elementarnih nepogoda, potresa, poplave i požara, te popamtili važne brojeve žurnih službi koje smiju nazvati u slučaju potrebe, 112, 92, 93 i 94, a to je i bila svrha programa. Dio toga djeca uče i na satovima prirode i društva. Djeca su se složila kako ne treba zloupotrebljavati te brojeve. U svojim mjestima već su susreli vatrogasce na djelu i policiju na cesti. Djeca su dobila i brošure te raspored sati. Potporu projektu dala je i Županija.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije