Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Trumpovu dušu

Djeca zatočena u kavezima jecaju – hoćemo mami i tati

Foto: Reuters/Pixsell
1/3
20.06.2018.
u 10:08

Od roditelja odvojeno dvije tisuće djece. Moramo biti zemlja koja provodi sve zakone, ali i zemlja u kojoj se vlada srcem, kritizirala je politiku svojega muža prva dama Melania

Politika nulte tolerancije prema ilegalnim migrantima Donalda Trumpa urodila je time da je dvije tisuće djece odvojeno od svojih obitelji na granici. Kao da i to nije dovoljno loše, tu se djecu smješta u prostore nalik na kaveze.

Pojavile su se i audiosnimke djece stare od 4 do 10 godina koja plaču te zazivaju svoje roditelje i rodbinu. Javila se i prva dama Melania Trump koja je napala politiku svojega muža.

“Mrzim vidjeti djecu odvojenu od obitelji i nadam se da će se obje strane složiti i postići uspješnu imigracijsku reformu”, poručila je Melania Trump preko svoje glasnogovornice.

“Ona vjeruje da mi moramo biti zemlja koja provodi sve zakone, ali i zemlja u kojoj se vlada srcem”, prenijela je glasnogovornica Melanijine riječi. Predsjednik Trump na to se uopće ne obazire i pod svaku cijenu nastoji smanjiti pritisak migranata na američke granice koji i dalje traje. Temelj je te politike da su svi ilegalni migranti, uključujući i one koji su granicu pokušali prijeći s djecom – kriminalci.

Slijedom toga, djecu se odvaja od obitelji nakon što se protiv roditelja doista i pokrene postupak. Jasno, Trump brani tu politiku svim sredstvima okrivljujući za odvajanje djece od obitelji čak i demokrate zato što, eto, oni ne glasuju da se donesu novi američki zakoni o imigrantima jer, prema Trumpovoj administraciji, stari zakoni ne valjaju.

No prema izjavama dužnosnika nadležnih za provođenje te okrutne politike prema migrantima, priznaju kako su shvatili da je jako teško očekivati da će se migranti jednostavno okrenuti i ponovo proći opasan put koji bi ih odveo natrag u neku od srednjoameričkih zemalja iz kojih su došli. Vjerojatnije je da će pokušavati ponovno sve dok ne uspiju ući u obećanu zemlju, premda njome sada vlada Trump.

Svjesni su i da pristup ne može biti tako jednoznačan, odnosno da uz kontrolu valova migranata na američkim granicama mora uključivati i poboljšanje situacije u zemljama iz kojih ti ljudi dolaze.

Politika suradnje dala je ploda 2014. kada je u krizu koja je višestruko nadmašivala i ovu današnju uključena i meksička vlada pa izbjeglice, gotovo sve žene i djeca, praktički nisu ni stizali do američke granice.

Komentara 12

Avatar mofo
mofo
10:48 20.06.2018.

Politika je kao i u doba Obame, čak je i poznata slika djeteta u kavezu koju su proglasili trumpovom krivicom iz 2014. Koliki je postotak djece ustvari poslano na put ne sa roditeljima, već samo iskorišteno za lakši prelazak granice? O tome ništa? Taman i da jesu sa roditeljima, u kojem ih slučaju ne odvajaju, oni ilegalnim prelaskom granice postaju kriminalci i normalno bi bilo da se odvajaju od djece. A o onima što ih šalju da bi ih drugi kriminalci koristili za lakši prelazak ne treba trošiti riječi. Čak su indicije da su neka djeca korištena u više navrata... prepisujete gluposti kao i inače bez imalo provjera ili bar nepristranosti. Evo vam je neki dan izašao tzv IG report, šokantne stvari u njemu ali naravno, idu na ruku Trumpu pa ih se ne prenosi?

Avatar yumamic
yumamic
10:58 20.06.2018.

Eh, ako im je bitnija američka zelena karta od vlastite djece tko je tu kriv? Neka se vrate u svoj Meksiko i Honduras i moći će biti nesmetano sa svojom djecom koliko kod hoće.

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
11:58 20.06.2018.

Politika nulte tolerancije prema ilegalnim migrantima Donalda Trumpa urodila je time da je dvije tisuće djece odvojeno od svojih obitelji na granici. ------- ILEGALNO JE KRIMINAL. Deca mogu bidnu sretna sta nisu sa kriminalci. Treba li i lopovi da tolerisu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije