Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Djeca stradala na Hvaru liječenje će nastaviti u Rimu: 'Djevojčica je dobro, ali dječak...'

Svih šestero stradalih na brodu talijanski su državljani
19. kolovoza 2019. u 06:35 15 komentara 24569 prikaza
Hvar: Policijski očevid na brodu Atlantia na kojem su se otrovali Talijani
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Djeca stradala u nesreći na brodu na Hvaru bit će početkom ovog tjedna prebačena u Rim te će liječenje nastaviti u jednoj od najboljih pedijatrijskih bolnica u Italiji “Bambino Gesù”.

Hitna pomoć oporavak Otrovana talijanska djevojčica s broda pri svijesti je i komunicira

Prijevoz je planiran za utorak ili srijedu, ali će datum ovisiti o stanju djece. Dok se 14-godišnja djevojčica oporavlja od trovanja ugljikovim monoksidom te je prebačena iz jedinice intenzivnog liječenja na odjel na kojemu se liječi i njezina majka, petogodišnji mališan, nažalost, nije dobro i nije pri svijesti.

Policija u KBC Split | Autor : Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

– Djevojčica je dobro i komunicira. Dječak, nažalost, nije. Nije još došao k svijesti. Nadamo se da će se i on oporaviti – rekao nam je Bruno Mancuso, jedan od talijanskih turista otrovanih na Hvaru.

Mancuso se sa suprugom, koja je kao i on bila hospitalizirana zbog trovanja ugljikovim monoksidom na brodu “Atlantia”, te s još jednim parom koji nije imao zdravstvenih tegoba, u subotu navečer vratio u Italiju. Na liječenju u bolnici u Splitu je još samo majka djevojčice i partnerica nesretno preminulog Eugenija Vincija. Njoj su, kao pomoć, iz Italije pristigla braća. Uz petogodišnjaka koji je ostao bez oca sada se nalazi njegova starija polusestra, 26-godišnja kći Eugenija Vincija iz prvog braka. Ona obavlja i pripreme za današnji prijevoz očeva tijela u Italiju. U sicilijanskom gradiću Sant’Agata di Militello nedaleko od Messine, odakle potječu svi turisti s broda, otkazana su sva događanja.

Hvar: Policijski očevid na brodu Atlantia na kojem su se otrovali Talijani ODLIČNE VIJESTI Djeca otrovana na Hvaru skinuta s respiratora, samostalno dišu

Vlasnik i kapetan broda su nakon privođenja iznijeli obranu na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu i dalje se brane sa slobode. Izjavili su da se ne smatraju krivima i da su pružali prvu pomoć unesrećenima te da su jako potreseni time što se dogodilo.

DORH je objavio kako postoji osnovana sumnja da su u prostor strojarnice ugradili benzinski generator-agregat sa zračnim hlađenjem uslijed čijeg rada dolazi do istjecanja ugljikova monoksida kao nusproizvoda izgaranja pa se ne smije koristiti u zatvorenom prostoru.

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • mexpert:

    Koja toljaga moraš biti da benzinski agregat staviš u zatvoreni prostor ????

  • Exar89:

    Ne smatraju se krivima, gamad bez savijesti.

  • sanikol:

    I opet izjava: Ne osjećamo se krivim jer smo prvi pomogli unesrećenima. Ubiješ čovjeka i prvi mu pomogneš i nisi kriv. Vidi se nezrelot vlasnika i "kapetana" jer gluplju izjavu nisu mogli izreći