Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RODITELJSKA SKRB
Povratak na članak

Djeca rastavljenih roditelja 11 godina čekaju alimentaciju

Ministrica M. Opačić uvođenjem javnih radova i naplatom uzdržavanja djece iz imovine tisuće će neodgovornih roditelja natjerati da se brinu za dijete

Komentari 25

CH
chemica
16:58 26.02.2012.

Ima u dosadašnjem zakonu sasvim dovoljno elemenata da se i budala privede pameti. Meni najdraži primjer je kazna zatvora koju je dobio otac jedne moje prijateljice zbog višegodišnjeg odbijanja plaćanja alimentacije. Ljudska mizerija je \"pametno\" svu svoju imovinu prepisala na novu suprugu i djecu, a kćeri iz prvog braka ni lipe. Postupak za naplatu je počeo dok je još bila maloljetna, a u međuvremenu je uspjela i diplomirati, a tatica i nadalje tjera inat. Sada mu obitelj cvili pred njezinim vratima da se smiluje i da im ne šalje tatu u zatvor. Zašto se takvi primjeri ne plasiraju u medijima, za opomenu sličnima? To što će neka sirotinja otplaćivati dug sudjelujući u javnim radovima...Puno su ogavniji oni koji IMAJU, ali ne žele izvršavati svoje obaveze. Nisi kriv ako nemaš. Bolje ti je s krampom ili lopatom u ruci nego s kriminalcima iza rešetaka, ali ovdje nisu pošteni ljudi problem, već ništarije. Treba ubrzati sudske postupke, a ne da nakon desetak godina odugovlačenja i skrivanja imovine postane jasno kako tatica ne želi platiti pa se tek onda pokrene i kazneni postupak. Dok ga dostigne prava kazna, postane djed.

VL
Avatar oprosnica-za-kriminalce
oprosnica-za-kriminalce
17:02 26.02.2012.

Najgore je kad se \"majke\" osvećuju očevima preko djece. Ima ih hrpa i takvim ženama ništa nije sveto. Osobno, da se meni nešto slično desi kao što se desilo čovjeku iz chemicine priče, ja bih ju roknuo pa bih ondanda barem znao zašto idem u zatvor. Pitanje je koja je stvarna priča iza svakog od tih slučajeva.

VL
TO
Toni50
17:06 26.02.2012.

Djeca rastavljenih roditelja 11 godina čekaju alimentaciju, Toga ima u nekim jako nepismenim zaostalim afrčkim zemljama sreča da smo stari europejci lideri ne luzeri na balkanu da smo tako napredni u odnosu na druge mi zna se \"Hrvati\" ... Šta može čovjek nego samo da je preponosan na naše pravosuđe i sistem ! O Kosorici ženi i njenoj brizi da ne pričamo .... Šta ono tvrdi sud u Hagu da su neki nastali i na zločinu ili su bolesni ili lopine koje ništa ne drže do zakona pa sud u Hagu mora da riješava ... Za ovakove slučajeve se nitko nije ponudio da bude \"prijatelj suda\" da ga zamoli da presudi ne po balkanskom zakonu nego konačno jednom i pošteno !!!

VL
CH
chemica
17:15 26.02.2012.

\"Stvarna je priča\" da su uvijek djeca kriva zato što traže od svojih roditelja da ih uzdržavaju kako ne bi umrla od gladi. Mamu vam balavu bezobraznu. Crknite od gladi ili prosite, samo da ne \"uznemiravate\" likove koji bi vas najradije ubili jer se usuđujete od njih tražiti da ispunjavaju svoje roditeljske obaveze.

VL
Avatar DucMan
DucMan
17:27 26.02.2012.

Ministrica M. Opačić uvođenjem javnih radova i naplatom uzdržavanja djece iz imovine tisuće će neodgovornih roditelja natjerati da se brinu za dijete --------------------------------------------------------------------------------------------------- Svaka čast, tako treba. Nikad nije bio problem naplatiti alimentaciju od neodgovornih roditelja, samo je falilo volje da se to napravi. Ne znam zašto, ali bivša vlast to nije željela napraviti. Valjda nije bilo direktnog interesa za nju. A ako se može utjerati dug od elektre, plinare, komunalija i raznih drugih stvari, onda se na isti način može utjerati i alimentacija.

VL
HA
halosk
17:46 26.02.2012.

Molim Vas potjerajte sudove da riješe predmete u roku npr pola godine, evo moja poznanica od kretena nasilnika čeka već treću godinu da joj \"rli sud u županiji \" riješi i provede ovrhu za alimentaciju. Gospođo Opačić u pitanju je troje djece a on redovito umanjuje iznose preskače po dva tri mjeseca i prijavila je odvjetništvu i još ništa. Badave je dobila sudski spor prije tri godine da mu se iz plaće oduzima alimentacija. I tako požurnica ,ona plaća troškove svog odvjetnika i ništa.,a vrijeme prolazi, jadna djeca kad krene škola treba opremiti troje djece. Već je petu godinu izvan kuće i ona i djeca a on \"lovaš\" daje sucima Strahota i fuj...........radije nego svojoj djeci, a pitam kad će ona tek doći do svojih prava u kući-nikada uz ovakovo sudstvo

VL
LA
larala
18:08 26.02.2012.

\"Ministrica M. Opačić uvođenjem javnih radova i naplatom uzdržavanja djece iz imovine tisuće će neodgovornih roditelja natjerati da se brinu za dijete\" ma genijalna ideja, samo nemojmo se cuditi kad nakon ovakvih mjera ti kreteni koji nisu u stanju dobrovoljnoo snositi troškove svojih klinaca tim klincima naprave nešto nažao kako bi izbijegli placanja....nadam se da ce u takvom slucaju ministrica snositi odgovornost a, ne kao do sada nikom ništa, jedan mališan manje a, roditelj nasilnik proglasen neuracunljivim.........

VL
LA
larala
18:15 26.02.2012.

26.02.2012. u 17:15h chemica je napisao/la: \"Stvarna je priča\" da su uvijek djeca kriva zato što traže od svojih roditelja da ih uzdržavaju kako ne bi umrla od gladi. Mamu vam balavu bezobraznu. Crknite od gladi ili prosite, samo da ne \"uznemiravate\" likove koji bi vas najradije ubili jer se usuđujete od njih tražiti da ispunjavaju svoje roditeljske obaveze. ......................................................................................................................................................... ta djeca imaju dva roditelja a, ne jednog....ako je jedan kreten koji ne drži do njih ima drugi koji treba preuzeti odgovornost oba roditelja a, ne povlaciti te mališane po sudovima radi alimentacije..... sutra da se rastanem nema šanse da bi supruga tražila novac za klince, ako se netko ne osjeca odgovornim za svoje dijete njegov problem, njegova sramota i na njegovu štetu.. bez tih par stotina kuna mi cemo moci kao i s njima.... a, moji klinci nece se osjecati ko zadnje smece koje se povlaci po sudovima, kojeg se proklinje radi neke mizerije

VL
BA
baš
18:36 26.02.2012.

Nema učinkovitog sustava jer nema političke volje. Naime, onoga trena kada je netko humaniji prema nekome nego on sam tog trenutka je izlišna svaka priča. Što želim reći? Dijete ima nesreću dobiti roditelje takvi kakvi jesu. Ispada kako su očevi veći kreteni od majki. Kao da je netko drugi odgovaoran jer su rodili zajedničku djecu a ne ti roditelji sami. No, pustimo to. Kada je već tako, onda nema nazad. Normalno da neće kreteni plaćati, normalo da neće patiti za djecu, jer da su htjeli drukčije bi živjeli. Sada treba država preuzeti ulogu i oca i majke. Otac kreten ne plaća, majka jadna ne može ništa sama. Tog oca kretena treba potjerati u zatvor, al\' iz zatovora bi on meni odrađivao javne radove i uzdržavao i sebe i djecu. Javni radovi koji se sada provode su vrlo često \"meki\" i u pricipu maze nasilnike i druge \"pokajnike\". Tako ti koji budu radili u javnim radovima neće zaraditi niti za svoje osiguranje toga dana, a kamo li za ono što država daje za njihovu djecu. Što se mene tiče dug treba kumulirati, kada naslijedi kuću od roditelja odmah mu sjesti na kuću i prodati.

VL
BA
baš
18:36 26.02.2012.

NASTSVAK:Za to vrijeme neka država daje puni iznos koji je roditelj dužan plaćati i ne samo tri godine nego sve godine. Samo đonom, nikako drukčije. Tako da kreteni koji mlate onom stvari i prave djecu shvate da imaju i odgovornost za djecu.

VL
LU
lutomirski
18:59 26.02.2012.

tako je uredena ta banana, zato ta banana nece nikada ici naprijed, zato nece nijedan investitor da ulaze novac u bananu, jer dok on dobije sve dozvole pojela je 50% ulozenoga novca inflacija i dozvole...kad to vec u familiji ne funkcionira kako ce onda na drzavnoj razini..

VL
LU
lutomirski
19:03 26.02.2012.

ministrica tamo,ministrica vamo,nemoze banan funkcionirati kadju vode kreteni koji samo za sebe gledaju, koruptno sudstvo, sve ce ostati po starome, jis uvijek sjede varalice u Saboru HDZ....

VL
IN
InfoMan
19:27 26.02.2012.

Ajmo sada ovako. Sudu je trebalo 2 godine da mi promjeni visinu uzdrzavanja iako sam dobio otkaz i puno manju placu. U te dvije godine bivsa je svakih 6 mjeseci dizala tuzbe za ne redovito i ne presudjeno placanje uzdrzavanja koje su okoncavane nakon 3 mjeseca. U te dvije godine koliko cekam na odluku suda imam hrpe ovha i dugova. Nakon 2 godine sud konacno donasa presudu i sto sada? Uplatio sam duplo vise nego sto sam trebao, unisten sam totalno materijalno, psihicki i financijski i NIKOME NISTA! Sud(kinju) uopce nije briga sto nema posla, sto nemam dovoljno ni za prezivjeti. Nije li to smijesno da se samo zene bave tim pitanjem? Na sudovima su samo sutkinje (vecina njih razvedena), zakone donasaju zene, pa i zena (Opacicka) se bavi tim problemom. Gdje su muski? Nije li to sukob interesa?

VL
IN
InfoMan
19:42 26.02.2012.

Jos nesto. Zasto se uzdrzavanja odredjuju prema visini prihoda roditelja (supruga), a ne po tome koliko dijete stvarno kosta? Kako je moguce da penzioner ili nezaposleni mora prezivjeti sa 1000kn, a djetetu to nije dovoljno? Nemojmo zaboraviti da bi i majke morale davati jednak dio za uzdrzavanje. Ja volim svoje dijete i priustim mu daleko vise nego sto mogu sebi, ali da li ja moram krepati od gladi? Sutra kada krepam ili ostanem invalid kako cu placati? \"bas\" kazes da moramo na javne radove i tamo biti robovi? Od svega srca ti zelim takvu sudbinu! Znas, moje, a i tvoje dijete ako ga imas, sve to gleda i sutra ce radi takvih kao ti patiti i biti problem. Ne radi mene, vec radi majke i sistema jer nije glupo i dobro znade sto se desava.

VL
MD
mara-danda
22:04 26.02.2012.

negdje sam procitao da je 80%beskucnika u njemackoj to postalo jel nije zelilo (moglo) placati alimentaciju za djecu ili uzdrzavanje za bivsu suprugu.. to je s zenske strane u redu..

VL
CH
chemica
23:54 26.02.2012.

Ovdje se ipak radi o djeci. To što je moja baka odgojila troje, a da nije dinara uzela od svog bivšeg muža ne znači da jednako mogu postupiti i ostale majke. Bila su to neka druga vremena. Zar želimo poplavu socijalnih slučajeva za koje ćemo se na kraju svi skupa brinuti? Kakva je to logika? Da se za djecu brine država jer otac to ne želi mada ima dovoljno novca? Kome je to normalno, nek si lijepo ode psihijatru. Ako je roditelj siromašan, neka odradi putem javnih radova to što će država platiti njegovoj djeci. To nisu naša djeca već njegova. Po čemu onda naša \"obaveza\" može biti veća od obaveze neodgovornog roditelja?

VL
Avatar DucMan
DucMan
09:37 27.02.2012.

O, Bože... Podržao sam nastojanja da se neodgovornog roditelja natjera da ispuni svoje zakonske obaveze i dobio minuse. Ma zabole me za minuse, ali čudi me kako neki ljudi razmišljaju. Znači ili ih ne treba pritisnuti ili su mi minuse dali baš ti neodgovorni neljudi kojih se ovo tiče, oni koji ne vode brigu o svojoj djeci.

VL
Avatar DucMan
DucMan
09:49 27.02.2012.

26.02.2012. u 18:08h larala je napisao/la: ma genijalna ideja, samo nemojmo se cuditi kad nakon ovakvih mjera ti kreteni koji nisu u stanju dobrovoljno snositi troškove svojih klinaca tim klincima naprave nešto nažao kako bi izbijegli placanja....nadam se da ce u takvom slucaju ministrica snositi odgovornost... ---------------------------------------------------------------------------------------- Znači bolje je pustiti ih da ne plaćaju ništa jer bi inače mogli napraviti nešto svom djetetu da bi opet izbjegli plaćanje????? . Što reći... Ovo je definitivno jedna od najglupljih izjava koje sam do sada pročito, općenito, ikad. Vrlo vjerojatno i najgluplja pošto se nečeg glupljeg ne mogu sjetiti. Zašto, pobogu, tako razmišljaš?

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
10:49 27.02.2012.

Baš lijepo od ovog nakaradnog sustava što hoće primorati neodgovorne roditelje na plaćanje alimentacije. Ali, ono što me zanima koje su to veće potrebe Griričekovog djeteta da ono dobije 7000 kn alimentacije ili drugog djeteta iste dobi da dobije 1000 kn? Da nije to možda lihvarenje oca koji ima novaca pa neka usput uzdržava i majku!? I ono najbitnije što sustav kani poduzeti kako bi tisućama djece u Hrvatskoj osigurao njihovo legitimno pravo na oba roditelja, što u većini slučajeva opstruiraju majke, koristeći vlastito dijete kao sredstvo osvete djetetovom ocu!?

VL
CE
Ceca
14:27 27.02.2012.

Čim završi procesuiranje počinitelja zločina nakon II svjetskog rata, sud će početi riješavati njihov problem, pa kad budu u penziji, mogu se nadati da će dobiti ak niš drugo, a ono bar presudu.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.