Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
polemika
Povratak na članak

Djeca protiv odora jer ograničavaju osobnost, roditelji za

Uniforme u školama za neke su idealno rješenje kojim bi se ne samo smanjila diskriminacija u klupama nego i osiguralo da među učenicima nema neprimjerenog odijevanja

Komentari 78

Avatar ambasadoor
ambasadoor
16:29 29.03.2012.

Ja sam za kute,uniforme ili sto vec odluce tako da svi budu jednoobrazno obuceni. Nama nisu smetale kute i nisu nas ni u cemu ogranicavale niti sputavale. Ostali smo zivi,zdravi i normalni. Stoga nemojte dramatizirati ,nego uvedite reda u skolske klupe i uniformirajte ucenike. To ne boli,uopce.

VL
LA
Lavica7
10:27 28.03.2012.

Radnicama Kamenskog dat da siju uniforme, gumbe i cifersluse proizvoditi kod nas i evo posla. Naravno...nasi ministri, zastupnici i svi stranacki lideri moraju na radnom mjestu nositi odijela proizvedena u nasim tvornicama. Zar to ne bi bilo dobro za Hrvatskusku i njene radnike?

VL
ME
mergud
11:42 28.03.2012.

Uniforme su čista glupost,prije svega treba se pitati one koji će to financirati,a to su roditelji. U današnjoj besparici glupo je uopšte razmišljati da se nose uniforme tipa V. Britanije jer to izgleda idiotski.Čisti primjer je škola u prirodi koju je država nametnula na leđa roditelja,5 dana za1800 kuna to je čista pljačka,a djeca nebudu ništa pametnija......odječa će prekriti nejednakosti ?

VL
IS
istima
10:33 28.03.2012.

hm..... morti bi uniforma pomogla klincima shvatiti da u školu idu nešto raditi a ne glupirati se........ a kad idu glupirati se, naprimjer u maškare.... nek daju oduška kreativnosti u glupiranju i u odijevanju do mile volje....

VL
IS
istima
10:40 28.03.2012.

najbolji su mi ovi što tvrde da to košta...... pa ni sada ne idu u školu goli. Kao da tjeranje mode i markiranih modela manje košta.

VL
KP
KPJ.p2p.SDP
10:41 28.03.2012.

Prijedlog je dobar, ali nedovoljan. I dalje će biti diskriminacije u dužini kose, frizuri, \"mejk apu\", noktima.... Zato ja predlažem, uz kute, nošenje prikladnih maski istog uzorka i motiva koji bi se jednom godišnje mogao mijenjati. Proveo bi se referendum među učenicima koja maska bi se te godine nosila.

VL
LU
lukačević
10:49 28.03.2012.

U svakoj uređenoj zemlji sa demokratskom orjentiranošću u svim najboljim školama i internatima na cijelom svijetu oduvijek i redovito se nose školske uniofme . Kao i uvijek u svemu hrvati filozofiraju i izmišljaju a samo je potrebno pogledati zašto i je potrebno pogledati zašto i kako to rade drugi uspješniji I napredniji . Iz nekog samo ovdje na ovom prostoru nepoznatog razloga za mišljenje sa pravom odluke pita se djecu koja su maloljetna bez prava odlučivanja isto tako s razlogom povjerena u ruke odraslih koji znaju zašto se neke stvari rade a neke ne . U našoj zemlji nitko nije siguran da li treba odlučivati , tko treba odlučivati ni šta treba odlučivati .

VL
KP
KPJ.p2p.SDP
11:10 28.03.2012.

Vesna Pusić u VL.. \"Za to navodi tri argumenta. Prvi je da ljudi imaju pravo birati način na koji će živjeti, drugi da su svi jednaki pred zakonom te treći da je stav Kukuriku koalicije na parlamentarnim izborima bio da Zakon treba proširiti kako bi se pravo na medicinski potpomognutu oplodnju omogućilo i neudanim ženama.\" ..... A ovdje djeci oduzimamo pravo na njihov način života i iskazivanja odnosa prema stanju u društvu. Konfuzija među ministrima i u vladi !

VL
Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
11:14 28.03.2012.

Razlika je uvijek bilo i biti će, a onaj tko je zbog nečeg bio na meti bez uniforme taj će biti i sa uniformom. Razlike će se pokazivati kroz tenisice ili torbe ili nešto treće. A Kamensko sigurno od uniformi neće imati koristi, niti će roditelji nešto uštedjeti jer će uz uniformu trebati i sva ostala odjeća za život izvan škole. Djeca iz OŠ Grivica, koja neki toliko hvale, izgledaju kao wannabe učenici (engleskih) elitnih škola s izmišljenim grbovima na sakoićima i uglavnom ih se gleda s podsmijehom. Pogotovo ako lagano prerastu skupe uniforme pa im izvire gležnjevi u bijelim čarapama.

VL
IM
Immanuell
11:16 28.03.2012.

Pozdrav gđi pedagoginji Ankici Benček. U par riječi sažela je cijeli problem tako da svima bude jasno zašto se ide na povratak uniforme. Mnogi danas misle kako su školske kute u doba Jugoslavije samo bile preslika tadašnjeg \"jednoumlja\" pretočenog u obrazovne ustanove.... To je neistina, i nas što smo tada pohađali nastavu su od prvog dana učili da smo time statusno izjednačeni i da se time neutraliziraju socijalne razlike. Žalosno je što mora za veliki broj stvari proći 20 godina kako bi se ponovo otkrila topla voda.

VL
CR
cronada
11:25 28.03.2012.

ucenici su mladi i sa njihovog gledista to njima bas ne pase, ali putujuci po svijetu Australija, Amerika, Malezija i druge zemlje vidjela sam da dijeca nose skolske uniforme i to ne samo gorinji dio vec i carape i potkosulje.. Svaka skola ima svoju specificnu boju po kojoj se tocno zna u koju skolku ide ucenik. Na moja pitanja zasto i drugi dio vesa - odgovor je bio da ucenici nemogu manupulirati s kvazi \"idem kod doktora ili imam slobodno\". Mislim da su uniforme dobre sa vise aspekta a djeca ne idu vjecno u skolu e onda nek s veseljem ocekuju kraj os skole i kraj uniformama.

VL
OT
on_the_fly
11:34 28.03.2012.

Najbolje uniforme su bile u socijalizmu, dali su nam kute al ih niko nije nosio jer smo svi ionako bili isto obučeni, to su bila vremena, a nisi se imao čime podičit osim spretnošću :)

VL
DO
doktorica
11:36 28.03.2012.

svakako bi to bio napredak,pogotovo da svaka škola ima drugačije uniforme,koje bi morale biti privlačne i od kvalitetnog materijala.tako bi se i škole razlikovale,a pripadnost školi bi bila ponos i zadovoljstvo.Ovako djeca hodaju kojekako,radrljeni,,neki prebogato obučeni a neki oskudno.Djeca bi se brzo navikla,a to bi bila lijepa slika kako za školu tako i za roditelje i građane....

VL
ME
mergud
11:41 28.03.2012.

Uniforme su čista glupost,prije svega treba se pitati one koji će to financirati,a to su roditelji. U današnjoj besparici glupo je uopšte razmišljati da se nose uniforme tipa V. Britanije jer to izgleda idiotski.Čisti primjer je škola u prirodi koju je država nametnula na leđa roditelja,5 dana za1800 kuna to je čista pljačka,a djeca nebudu ništa pametnija......

VL
TI
tintilinic100
10:32 28.03.2012.

Ideja je za svaku pohvalu. Naravno da bi se smanjila razlika između đaka.. i mislim da bi konačno.. svi bili jednaki. To je ono što je potrebno.. da barem u tim mladim godinama.. svi budu jednaki.

VL
TA
tamaris
11:43 28.03.2012.

Tko to podvaljuje? Povećanje troškova? U to što će djeca moći nositi uniformu i ne stvarati roditeljima izdatak za uvijek nove traperice, majice, suknje, haljine...? Uniforme su najbolje rješenje za djecu. Moći će se nadmetati jedino u tensicama i cipelama, ali bolje samo u tome, nego još i u majicama, trapericama i sl. I tko onda podvaljuje da će to biti povećanje troškova za roditelje?!

VL
CH
chemica
11:48 28.03.2012.

Oni se izražavaju...ODJEĆOM! A bog te mazo. Jadni mi ako su nam djeca toliko malo pametna. Previše bulje u ekran pa im je sam pogled na Nevena Ciganovića i onog drugog upitnih seksualnih sklonosti pošeremetio mozak. Zato smo ovdje mi, odrasli, koji bi im trebali objasniti što je to život i što je u životu uistinu važno. Ne tko kakvu obleku nosi ili mobitel ima, već kakav je u duši. No dobro, malo je previše naivno za 21. stoljeće, ali ovo je sve skupa pomalo izmaklo kontroli. Popuštanje i razumijevanje je dovelo do drastičnog porasta maloljetničkog nasilja pa čak i smrtnih slučajeva. Dosta je bilo mrkve. Sada je vrijeme za \"batinu\". Svi u kute, mamu vam balavu.

VL
CH
chemica
11:49 28.03.2012.

Server vam je jedan od boljih. Moje isprike.

VL
DO
doktorica
11:49 28.03.2012.

bolje je investirati u uniforme nego kupovati djeci stalno novu odjeću i od njih stvarati manekene(uostalom roditelji kojima je gušt da djeci kupuju dizajnersku odjeću neka im kupuju za slobodno vrijeme).Škola bi trebala biti ozbiljna ustanova za stjecanje znanja a ne pozornica izlaganja odjeće koje mama i tata kupujui nabijanje kompleksa onoj djeci koja si to ne mogu kupiti!

VL
SL
Slavek
10:19 28.03.2012.

Pa zar je HR Sjeverna Koreja, pa cim se rodi odmah ga obuci u nekakvu uniformu. Dok ide u skolu da ima uniformu, pa kada pocne raditi opet radne uniforme, pa u vojsci uniforma. To bi bila mala ,,diktatura\'\' za djecu pa i za roditelje.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.