Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Djeca piju krv ubijenih vršnjaka vjerujući da će postati nevidljiva

UN: U tri mjeseca brutalno je ubijeno 30 djece mlađe od 8 godina.
06. kolovoza 2017. u 21:50 31 komentara 3578 prikaza
Foto: Screenshot/YouTube

Unatoč tome što je povijest Demokratske Republike Kongo puna previranja, naglih prevrata i krvavih građanskih ratova koji su odnijeli milijune života, prizori koji se danas mogu vidjeti u toj zemlji šokirali su svijet.

Kongo surova istina 14- godišnjak otkrio: Provodio sam 24 sata u tunelima... morao sam i nuždu vršiti u tunelima...

Prema izvješću Ujedinjenih naroda objavljenom u Ženevi, između ožujka i lipnja ove godine u pokrajini Kasai u središnjem dijelu DR Konga pripadnici milicija i pobunjenici brutalno su ubili 251 osobu, među njima i 62 djece.

Natprirodne moći

Podatke o etničkim masakrima u regiji Kasai iznijela je ekipa istražitelja UNHCR-a koji tvrde da je od 62 pogubljena djeteta čak 30 djece bilo mlađe od osam godina. Sva ta ubojstva izvršena su bez prethodnih sudskih procesa, a počinili su ih pripadnici milicija i pobunjenici. Također, prema njihovim tvrdnjama, na tom je području pronađeno čak 80 masovnih grobnica.

kongo Njemačka Osuđen liderski dvojac koji je iz svojih domova u Stuttgartu naređivao masakre u DR Kongu

Visoki povjerenik za ljudska prava Zeid Ra’ad al Husein kazao je da su preživjeli svjedoci, koji su pobjegli u Angolu, njih 96, istražiteljima govorili o strahotama koje se događaju u toj zemlji, da su slušali krikove ljudi i djece koje su žive spaljivali. Između ostalog, svjedoci tvrde da se jedna od milicija, Kamuina Nsapu, čiji su pripadnici mahom djeca, bori protiv vlade već godinu dana, i samo je ona smaknula 79 ljudi. Ističu da njezini članovi vjeruju da imaju natprirodne moći i da će ih krv ubijenih žrtava učiniti nevidljivima, dodajući da i drugi vjeruju u njihovu magiju, što objašnjava kako je moguće da slabo naoružana milicija Kamuina Nsapu uspijeva nadjačati i službenu vojsku.

Zaredali vojni udari

U nasilju, bolestima i gladi na istoku DR Konga od 1996., kada su strane sile potaknule sukob jer je regija bogata zlatom, dijamantima, bakrom, kobaltom, uranijem i naftom, život je izgubilo milijun ljudi. Veći dio sukoba dogodio se u pokrajinama Sjeverni i Južni Kivu, koje graniče s istočnim susjedima Ugandom i Ruandom.

Nakon stjecanja nezavisnosti DR Konga od Belgije u lipnju 1960., kao i u mnogim drugim mladim afričkim državama, zaredali su vojni udari. Zemlja se približila SSSR-u, ali nije raskinula veze sa zapadnim zemljama, pogotovo ne s Francuskom. Nakon hladnog rata i prvih višestranačkih izbora, napeta politička situacija prerasla je u oružane sukobe.

Adriana Sučić Roginić PRIJEVARA Posvojiteljica: U Kongo sam sama išla jer mi je rekla da je mala bolesna adriana sučić rogina zagrepčanka optužena Lažna humanitarka uzela stotine tisuća kuna za djecu iz Afrike Ilustracojka 'Izlet' na ratišta Turizam u ratnoj zoni: autentično iskustvo rata i puno adrenalina     
Valentina Valjak
NEOPISIVA TUGA
Valentinu su pokopali u vjenčanici i s prstenom na ruci, dogodine bi bila doktor znanosti
Zaklada Novo Sutra
ONI MOGU SVE
Čudotvorna terapija pomoću konja odsad će biti moguća u svim vremenskim uvjetima
  • Deleted user:

    Treba poslati krvopije na azil u EUrupu. Uvjeren sam da bi se izvrsno uklopili u zapadnoeurupska multikulti društva. Ako ništa drugo, barem bi eurupljane kulturno obogatili svojim običajima.

  • Deleted user:

    Do kad će taj sotonski okot i sotonizam haračiti ? Hvala Bogu pa je blizu kraj ovog sotoninog svijeta!!!

  • Startrack:

    Evo nam Hasana sa teorijom opet o mrskom Zapadu sto pljacka po africkoj i arapskoj sirotinji. Nebrini Hasane doce opet nasi na vlast, svecemo to mi sredit odsad do milijun godina.