Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanski eskpert

Djeca ne bi trebala koristiti računala dok ne napune 9 godina

dijete
Photos.com
15.06.2010.
u 09:14

Dr. Aric Sigman, psiholog i književnik, rekao je da tehnologija utječe na dječju pažnju i šteti njihovu nedovoljno razvijenom mozgu.

Vodeći britanski ekspert sugerirao je školama da zabrane djeci mlađoj od devet godina korištenje računala jer je tehnologija štetna za njihov mozak, piše nedjeljno izdanje Daily Telegrapha.

Dr. Aric Sigman, psiholog i književnik, rekao je da tehnologija utječe na dječju pažnju i šteti njihovu nedovoljno razvijenom mozgu. "Postoje dokazi koji pokazuju da uvođenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija u ranim godinama zapravo podriva vještine koje nadležni ministri žele razviti kod djece", rekao je dr. Sigman i dodao: "Velike probleme vidimo danas kod djece koja ne čitaju, ili koja teško obraćaju pažnju na učitelja, ili imaju probleme u komunikaciji".

Uprkos tome, postoje određene organizacije koje sugeriraju da bi djeci već poslije 22 mjeseca starosti trebali biti predstavljeni kompjutori te da bi do 40 mjeseci starosti već trebali ovladati nekim jednostavnim vještinama poput upravljanja daljinskim upravljačem za TV ili koristiti miš i tastaturu na računalu.

Djeca u osnovnim školama širom Britanije imaju najmanje jedan sat tjedno rada na računalu po školskom programu.

Tako je nakon posljednjeg istupa dr. Sigmana izašlo na vidjelo koliko se zapravo ovo pitanje različito tumači.

Komentara 9

RI
Ringo
10:41 15.06.2010.

U današnje vrijeme ako ne znaš raditi na komjuteru si praktički nepismen. Djeca trebaju savladati te vještine što prije, ali naravno da to bude dodatak uz učenje ostalih stvari od roditelja. Bolje da su uz komjuter nego uz TV.

PO
povijesničar
23:39 15.06.2010.

prije srednje škole ništa od kompjutora i inteneta, sve stare vrijednosti se zaboravljaju i nikome nisu bitne , da ne spominjemo međuljudske odnose koji trpe zbog toga, od ubijanja iz \"gušta\" preko silovanja što su vidjeli u pornićima, do toga da se ne zna više prić ženskoj na normalan način, nedaj bože da produžiš korak pa otvoriš vrata curi......

JA
james49
10:19 15.06.2010.

Nekako mi nije vjerojatno da bi racunala mogla stetiti. Sigurana sam da pomazu razvijanju domisljatosti, sistematizaciji pretrazivanja, trazenju informacija. Ali sigurno NE BI SMJELA POSLUZITI KAO ZAMJENA ZA RODITELJE KAO IZVOR INFORMACIJA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije