Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Djeca i ronioci iz Hrvatske i Slovenije čiste podmorje Savudrijske vale

Glavni je cilj akcije, uz čišćenje podmorja, podizati svijest građana o važnosti očuvanja biljnog i životinjskog svijeta u Jadranskom moru.
04. lipnja 2019. u 15:30 2 komentara 233 prikaza
Foto: Karlo Maćaš
Pogledajte galeriju 1/3

Više od dvjesto ronioca iz Hrvatske i Slovenije uključit će se u veliku ekološku akciju Čišćenje bez granica kojom će se u nedjelju, 9. lipnja čistiti podmorje Savudrijske vale. Čistit će obje strane zaljeva – slovenska i hrvatska. Ronioci će uklanjati krupni otpad ispred Pirana te u Savudriji kraj kampa Veli Jože i u luci.

Savudrija: Ribari i policija na moru uz granicu sa Slovenijom Savudrijska vala Slovenski ribari dobili kazne hrvatskog inspektorata

Vrijedan doprinos akciji dat će djeca. Pod vodstvom instruktora ronjenja sudionici IV. Međunarodne dječje ronilačke eko patrole pomagat će u čišćenju mora uz obalu u kampu Veli Jože te učiti o izgradnji boljeg odnosa prema moru u budućnosti. Glavni je cilj akcije, uz čišćenje podmorja, podizati svijest građana o važnosti očuvanja biljnog i životinjskog svijeta u Jadranskom moru.

Plenković i Cerar Granični spor Slovenija Komisiji radi tajnosti tužbu predala na papiru

Kako bi se u tome uspjelo, nužno je povezivanje građana svih generacija i susjednih zemalja, a budući da briga za okoliš ne poznaje granice, uz hrvatske i slovenske ronioce iz više od trideset klubova i udruženja svoje su uključivanje u akciju najavili i ronioci iz Bosne i Hercegovine.

 | Autor : Karlo Maćaš Foto: Karlo Maćaš

Akciju organizira Promocija ronjenja uz potporu tvrtke Electrolux koja je dio novca od prodaje svojih usisavača tijekom proljeća usmjerila čišćenju Savudrijske vale. Suorganizatori su ronilački klub HRVI Nemo-Adriatic, PGD Piran, Zagrebački holding te njegova
podružnica Vladimir Nazor.

kazne iz Slovenije Ribara kaznili zbog krivolova uz oružanu pratnju policije RH

Čišćenje bez granica i IV. Međunarodna dječja ronilačka eko-patrola održavaju se pod počasnim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora te pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grada Umaga i Grada Pirana.

Projekt podupiru i Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Društvo slovensko–hrvatskog prijateljstva te Hrvatsko društvo „Istra“ iz Pirana.

Boris Rogoznica
REKAO DA JE NE POZNAJE
Boris konačno progovorio o aferi: 'Žao mi je što sam povrijedio najmilije'
Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
Grad s milijun srca
Nadomak ruke: Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
  • Mama:

    Bravo,mi i Slovenci mozemo i trebamo zajedno,nikakvi kvazi političari to netrebaju da naruše

  • Avatar scubacro
    scubacro:

    ...cim nema murije, prijetnji, kazni, prosvjednih nota,...clanak nije nista bas.... ovo se ne trazi, hocemo krv, gosp. pojas, sve zakonski moguce zabrane i blokada... sta je sad ovo, ...