Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prehrambena revolucija

Djeca će se učiti zdravo hraniti prema receptima slavnog chefa Jamiea Olivera

Jamie Oliver
Press Association/PIXSEL
19.05.2017.
u 00:05

Okusi ‘zdrave’ hrane i tjelesna aktivnost kao dio svakodnevnog života, glavna je ideja svjetskog pokreta

Food Revolution projekt, kojega je kao odgovor na sve veću pojavnost pretilosti u djece u svijetu pokrenuo slavni britanski chef Jamie Oliver, širi se i u Hrvatskoj. Cilj projekta je naučiti djecu i mlade kako se pravilno hraniti, približiti im okuse ‘zdrave’ hrane te ih osvijestiti kako tjelesna aktivnost treba biti dio svakodnevnog života.

 

Jedan od prioriteta je i vratiti zdravo kuhanje u vrtiće, škole te druge institucije u kojima se hrane djeca i mladi pa ambasadori projekta diljem svijeta već ovoga petka slave Food Revolution Day s raznim aktivnostima za djecu, mlade i roditelje. Udruga Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma u petak tako u Varaždinu u suradnji s Udrugom Medenjak te budućim tehničarima nutricionistima iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole od 8 do 12 sati održava edukativno-kulinarsku radionicu za djecu.

U subotu se u suradnji s Odredom izviđača Plamen slično u planu na igralištu OŠ Voltino u Zagrebu od 9 do 15 sati, a u Dubrovniku u Restoranu Nishta od 9 do 11 sati s nutricionističkom radionicom Marine Milanović i zdravim snackovima Tee Đukić. Posljednje subote u svibnju Food Revolution Day seli u Malinsku na Krku s degustacijom delicija od lokalnih namirnica i interaktivno predavanje o osnovama prehrane.

 

 

 

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije