Naslovnica Vijesti Crna kronika

Đakovština: Još 3 mjeseca pritvora za bivšeg direktora i člana uprave

Istraga još nije dovršena zbog provođenja izuzetno složenog i opsežnog financijsko-knjigovodstvenog vještačenja te ispitivanja oštećenika – pojasnili su sa Županijskoga suda u Osijeku.
04. svibnja 2010. u 12:05 2 komentara 12 prikaza
đakovština
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Bivši direktor Đakovštine d.d. Mijo Matić i član uprave te tvrtke Paško Gašpar ostat će u pritvoru u osječkom zatvoru i iduća tri mjeseca. Pritvor im je jučer, naime, produžen do 4. kolovoza.

- Istraga još nije dovršena zbog provođenja izuzetno složenog i opsežnog financijsko-knjigovodstvenog vještačenja te ispitivanja oštećenika – pojasnili su sa Županijskoga suda u Osijeku.

Sumnjiči ih se da su tuđe žito iz skladišta preradili bez znanja vlasnika, proizvode prodali i novac potrošili za tekuće poslovanje tvrtke, a dokumentaciju o stanju zaliha krivotvorili.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • mica1111:

    ...čije to tuđe?...državno,od seljaka...Marka,Janka...? ...sve se to znalo,važno da su radnici dobivali svoju crkavicu..,kad je i to prestalo onda je nastala hajka... ...tim žitom pokrivala se opća neekonomičnost tog kombinata...,a ni radnici nisu puno hajali što nisu imali posla... a ... prikaži još!a troše tuđe... ...uopće što čovjek ima biti u pritvoru zbog fin.vještačenja...tu se više ništa ne da ispraviti...

  • Mladen Miletić:

    ukrali žito nije rekao Tito. Đakovština: Još 3 mjeseca pritvora za bivšeg direktora i člana uprave; General heroj javlja iz Bosne zločin se ne isplati . kako vidimo žito se skuplje nasplačiva zatvorom gladnima od zločina !