Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Naravno'

Divjak: Odlazim ako u Saboru ne prođe Zakon o udžbenicima

Blaženka Divjak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12.12.2018.
u 15:18

Upitana odlazi li ako se u petak ne usvoji Zakon o udžbenicima, Divjak je novinarima pred Banskim dvorima odgovorila: "Naravno"

Blaženka Divjak najavila je danas da odlazi s mjesta ministrice znanosti i obrazovanja ako u petak u Hrvatskom saboru ne prođe Zakon o udžbenicima, komentirajući time ultimatum stranke Milana Bandića koja za potporu tom zakonu traži prethodno osiguranje novca za besplatne udžbenike.

Upitana odlazi li ako se u petak ne usvoji Zakon o udžbenicima, Divjak je novinarima pred Banskim dvorima odgovorila: "Naravno".  Vezano uz uvjetovanja Bandićeve stranke, rekla je kako je oko besplatnih udžbenika već donesena politička odluka, pa ne zna čemu sad taj ultimatum.

Amsterdamska koalicija: 'U obzir ne dolazi suradnja s HDZ-om i Bandićem':

Blaženka Divjak Blaženka Divjak
1/14

Što se tiče koncepta besplatnih udžbenika, ističe važnost održivog modela jer smo već imali dva puta u povijesti besplatne udžbenike, koji su trajali dvije godine.

"Moramo osigurati model koji će trajati godinama, a nije vezan ni uz čiji ekstra profit, nego da od toga isključivu korist imaju učenici, učitelji i roditelji", istaknula je.

Na pitanje radi li Bandićeva stranka za izdavače Divjak je pozvala da se pažljivo prati raspravu u Saboru o prijedlogu Zakona o udžbenicima kako bi se vidjelo tko zagovara javni interes, a tko radi protiv njega.

Potvrdila je kako je nekim velikim izdavačima u interesu da se održi postojeći sustav, a on nije dobar ni za škole, ni za učitelje, niti za djecu i roditelje. U raspravi će se, kaže, vidjeti tko ne prepoznaje što znači suvremena škola, nego zagovara povratak na pločicu i kredu. Nama su izuzetno važne tri stvari za iduću godinu - edukacija učitelja, kurikulumi, te kvalitetniji materijali i udžbenici koji ulaze u škole, poručila je ministrica.

Pogledajte i video kaosa u Saboru:

Ključne riječi

Komentara 17

BU
busbus59
15:39 12.12.2018.

Pa odi!Što čekaš?

DU
Deleted user
16:08 12.12.2018.

Hodi

PA
pavel1001
16:12 12.12.2018.

gibaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije