Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prazna dvorana

Divjak objavila fotografiju iz Sabora i očitala lekciju zastupnicima

Rasprava o opozivu Blaženke Divjak u Saboru
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
16.01.2020.
u 08:11

Najveći dio vremena dvorana je prazna i to je jedan od razloga zašto građani nemaju povjerenje u politiku, napisala je Blaženka Divjak

Saborska rasprava o izglasavanju nepovjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak završila je u četvrtak iza tri sata ujutro. Premijer Andrej Plenković rekao je kako će ustrajati na obrazovnoj reformi kojom je učinjen jedinstveni strateški iskorak.

Tijekom rasprave bilo je prozivanja i svađe, a u sabornici je na kraju ostao mali broj zastupnika. Na svojrm Facebooku na to se osvrnula i Divjak.

Video: Aktulano prijepodne u Saboru

"Iz poštovanja prema Saboru, izabranim zastupnicima i građanima, temeljito sam se pripremila za raspravu o mojem opozivu, ali rasprava se najvećim dijelom nažalost svodi na jeftino i sitno politikantstvo. Najveći dio vremena dvorana je prazna i to je jedan od razloga zašto građani nemaju povjerenje u politiku. Ja ću i dalje inzistirati na činjenicama i argumentima. BD", napisala je Divjak.

Komentara 54

Avatar lovre von Bratsch
lovre von Bratsch
08:56 16.01.2020.

Mi građani vjerujemo samo u tablete bez kamera !!

AN
anthropos
08:46 16.01.2020.

Zar je nju narod izabrao?

WA
walker
08:46 16.01.2020.

Na stranu bilo kakav stranački interes i pitanje opstanka neprirodne i za mnoge izdajničke vladajuće koalicije: ministricu Divjak treba smijeniti. Suludo je prepustiti cjelokupnu reformu školstva jednoj osobi koju podržava stranka koja ima podršku birača ispod razine statističke pogreške. O "Školi za život" struka je rekla svoje; najduži štrajk u povijesti neupitno je rezultat Plenkovićeve nonšalancije, ali i nedostatka stava, hrabrosti i kompetencija ministrice Divjak. Ako je netko vrhunski znanstvenik, ne znači da je nužno i dobar ministar. O tabletima ne treba trošiti riječi... Daleko najveća tragedija i razlog za zabrinutost je ministričino rješenje u vezi problema predanih praznih papira na maturi iz eseja iz hrvatskog jezika: esej više neće biti uvjet za prolazak?! Zastrašujuće...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije